libris.ro

Cu Avram Iancu, Generalul Armatei de Moți, la Valea Uzului

Cu Avram Iancu, Generalul Armatei de Moți, la Valea Uzului

„Cu Avram Iancu, Generalul Armatei de Moți, la Valea Uzului.

Până la sfârșitul Veacurilor Duhul Crăișorului Munților va ocroti Neamul Românesc. Lângă cei 149 de militari români, al căror nume îl știm, căzuți în luptele de pe Valea Uzului din octombrie 1916, a venit Generalul Armatei de Moți, Avram Iancu, conducătorul Legiunii Auraria Gemina, înființată deasemenea în luna octombrie 1848. Tot în octombrie, ziua de 25, Armata Română a eliberat ultima palmă de pământ românesc de sub ocupația horthystă, în cel de Al Doilea Război Mondial.

Pe 25 octombrie, Ziua Armatei Române, vom fi prezenți în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului pentru a-i cinsti așa cum se cuvine pe Eroii Români care s-au înălțat către Cer, vărsându-și sângele pe întreg cuprinsul Văii Uzului. Vom aprinde pe înserat 149 de torțe si ne vom ruga ca lumina lor să fie văzută de Ei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Fiecare torță va purta numele de botez al unui militar Erou. Aceste nume vor fi pomenite la Slujba Religioasă care va avea loc cu acest prilej, la fel cum au fost pomeniți Eroii Armatei Române la Arcul de Triumf, atunci când am aniversat 100 de ani de la intrarea trupelor noastre în Budapesta si a eliberarării Ungariei de comunism, în 1919.

Sunt milioane de morminte, de eroi cunoscuți si necunoscuți, căzuți de-a lungul veacurilor pentru acest Tărâm; atunci când avem onoarea, privilegiul, de a ști Numele lor, aceste nume trebuie să fie rostite, strigate, să se audă până la ei, până acolo, în Cerul lui Hristos.

Sunt numele bunicilor, străbunicilor si strămoșilor noștri, nume din familiile noastre, din sângele nostru, nu sunt niste noțiuni abstracte sau simple statistici.

De aceea Numele lor trebuie rostit, atunci când este cunoscut, de aceea numele lor se pomeneste la parastase, pentru a ști că este Iancu, Horea, Stefan, Mihai, Mircea, Ion, Vasile, Gheorghe, Marin, pentru a ști că românii au luptat de la începutul veacurilor pentru Libertatea de a avea Nume de Botez Românesc.

Cu Dumnezeu înainte mergem până la Judecata de Apoi cu aceste Nume, cu această Libertate de a fi Români.
Avram Iancu a luptat, murit şi biruit pentru ea.”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș