RSS

Partidul S.O.S. România, avertis…

Sâmbătă, 3 iunie 202…

VIDEO | Strigătul bucovinenilor …

Reprezentanții comun…

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Cu Avram Iancu, Generalul Armatei de Moți, la Valea Uzului

“Cu Avram Iancu, Generalul Armatei de Moți, la Valea Uzului.

Până la sfârșitul Veacurilor Duhul Crăișorului Munților va ocroti Neamul Românesc. Lângă cei 149 de militari români, al căror nume îl știm, căzuți în luptele de pe Valea Uzului din octombrie 1916, a venit Generalul Armatei de Moți, Avram Iancu, conducătorul Legiunii Auraria Gemina, înființată deasemenea în luna octombrie 1848. Tot în octombrie, ziua de 25, Armata Română a eliberat ultima palmă de pământ românesc de sub ocupația horthystă, în cel de Al Doilea Război Mondial.

Pe 25 octombrie, Ziua Armatei Române, vom fi prezenți în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului pentru a-i cinsti așa cum se cuvine pe Eroii Români care s-au înălțat către Cer, vărsându-și sângele pe întreg cuprinsul Văii Uzului. Vom aprinde pe înserat 149 de torțe si ne vom ruga ca lumina lor să fie văzută de Ei.

Fiecare torță va purta numele de botez al unui militar Erou. Aceste nume vor fi pomenite la Slujba Religioasă care va avea loc cu acest prilej, la fel cum au fost pomeniți Eroii Armatei Române la Arcul de Triumf, atunci când am aniversat 100 de ani de la intrarea trupelor noastre în Budapesta si a eliberarării Ungariei de comunism, în 1919.

Sunt milioane de morminte, de eroi cunoscuți si necunoscuți, căzuți de-a lungul veacurilor pentru acest Tărâm; atunci când avem onoarea, privilegiul, de a ști Numele lor, aceste nume trebuie să fie rostite, strigate, să se audă până la ei, până acolo, în Cerul lui Hristos.

Sunt numele bunicilor, străbunicilor si strămoșilor noștri, nume din familiile noastre, din sângele nostru, nu sunt niste noțiuni abstracte sau simple statistici.

De aceea Numele lor trebuie rostit, atunci când este cunoscut, de aceea numele lor se pomeneste la parastase, pentru a ști că este Iancu, Horea, Stefan, Mihai, Mircea, Ion, Vasile, Gheorghe, Marin, pentru a ști că românii au luptat de la începutul veacurilor pentru Libertatea de a avea Nume de Botez Românesc.

apiland.ro

Cu Dumnezeu înainte mergem până la Judecata de Apoi cu aceste Nume, cu această Libertate de a fi Români.
Avram Iancu a luptat, murit şi biruit pentru ea.”

Autor: Mihai TîrnoveanuContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]