RSS

25 Octombrie: Răspunde Române, P…

Răspunde Române, Pre…

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

La 16 octombrie 1916 a sosit în …

Misiunea Militară Fr…

Avem cea mai coruptă "Justiție" …

Oare să aibă loc cea…

La 15 octombrie 1451 era asasina…

Pe locul unde astăzi…

Carei, ultima brazdă. Concurs na…

Cu ocazia Zilei de 2…

Pelerinaj sau stare de asediu? A…

Pelerinaj sau stare …

Tartorul cifrelor măsluite din G…

"După cazul Laurenți…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Mihai Tîrnoveanu: De Sfânta Maria, din nou la Valea Uzului

Print Friendly, PDF & Email

“Lupta; pentru Eroi.
De Sfânta Maria, din nou la Valea Uzului.
149 de lumânări aprinse la morminte, pentru 149 de Eroi ai Armatei Române căzuți pentru Neam si Țară pe Valea Uzului.

Am hotărât cu toții ca pe 25 octombrie, Ziua Armatei Române, dată care coincide si cu bătăliile de pe Valea Uzului din Primul Război Mondial, să ne strângem iarăși aici, cu 149 de torțe pentru luptătorii Neamului Românesc: un om și o torță cu făclie pentru fiecare Erou, pe 25 octombrie ora 17.

De la Biserica din Malnaș Băi, după Sfânta Liturghie, am pornit sub semnul lui Mihai Eminescu si Avram Iancu spre mormintele celor care în urmă cu un Veac si-au dat viața pentru ca România, Grădina Maicii Domnului, să fie Întreagă.

Ne era dor de Valea Uzului, având vie în suflet amintirea Zilei Eroilor, a acelor peste 5000 de români minunați care au fost atunci prezenți acolo. O întreagă propagandă antinațională s-a revărsat asupra lor, pe diverse canale media s-au propagat minciuni, manipulări, imagini sau vorbe scoase din context, s-a construit un întreg eșafod antiromânesc, la fel ca în martie 1990, când asupra bravilor țărani din Hodac si Ibănești veniți la Târgu-Mureș să-și apere țara, s-a proiectat imaginea unui așa zis barbarism.

Suntem români demni, cu dragoste de țară, vom afirma acest lucru asa cum am făcut de mii de ani, așa cum facem în prezent și așa vom rămâne până la sfârșitul veacurilor. Stăm neclintiți în fața inamicilor, în fața tuturor uneltirilor si trădărilor. Vom învinge, căci cu noi este Dumnezeu. Cu noi este Mihai Eminescu, cu noi este Avram Iancu, cu noi sunt milioanele de Strămoși, Sfinți, Martiri si Luptători; de aceea, vom birui!”

Autor: Mihai TîrnoveanuSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info