RSS
TwitterFacebookPinterest

Mihai Tîrnoveanu: De Sfânta Maria, din nou la Valea Uzului

“Lupta; pentru Eroi.
De Sfânta Maria, din nou la Valea Uzului.
149 de lumânări aprinse la morminte, pentru 149 de Eroi ai Armatei Române căzuți pentru Neam si Țară pe Valea Uzului.

Am hotărât cu toții ca pe 25 octombrie, Ziua Armatei Române, dată care coincide si cu bătăliile de pe Valea Uzului din Primul Război Mondial, să ne strângem iarăși aici, cu 149 de torțe pentru luptătorii Neamului Românesc: un om și o torță cu făclie pentru fiecare Erou, pe 25 octombrie ora 17.

De la Biserica din Malnaș Băi, după Sfânta Liturghie, am pornit sub semnul lui Mihai Eminescu si Avram Iancu spre mormintele celor care în urmă cu un Veac si-au dat viața pentru ca România, Grădina Maicii Domnului, să fie Întreagă.

apiland.ro

Ne era dor de Valea Uzului, având vie în suflet amintirea Zilei Eroilor, a acelor peste 5000 de români minunați care au fost atunci prezenți acolo. O întreagă propagandă antinațională s-a revărsat asupra lor, pe diverse canale media s-au propagat minciuni, manipulări, imagini sau vorbe scoase din context, s-a construit un întreg eșafod antiromânesc, la fel ca în martie 1990, când asupra bravilor țărani din Hodac si Ibănești veniți la Târgu-Mureș să-și apere țara, s-a proiectat imaginea unui așa zis barbarism.

Suntem români demni, cu dragoste de țară, vom afirma acest lucru asa cum am făcut de mii de ani, așa cum facem în prezent și așa vom rămâne până la sfârșitul veacurilor. Stăm neclintiți în fața inamicilor, în fața tuturor uneltirilor si trădărilor. Vom învinge, căci cu noi este Dumnezeu. Cu noi este Mihai Eminescu, cu noi este Avram Iancu, cu noi sunt milioanele de Strămoși, Sfinți, Martiri si Luptători; de aceea, vom birui!”

Autor: Mihai TîrnoveanuContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]