libris.ro

Careiul organizează de la an la an comemorări tot mai fastuoase pentru Avram Iancu. Reînvie spiritul lui Iancu?

În ciuda faptului că există un proiect de hotărâre privind reabilitarea soclului pe care este așezat bustul lui Avram Iancu din Carei, un proiect aprobat în ședința din 21 decembrie 2018 cu unanimitate de voturi după numeroase tergiversări privind introducerea pe ordinea de zi, nici până astăzi nu au fost demarate lucrările de reabilitare.

Asta nu împiedică însă românii careieni să cinstească memoria „Crăişorului Munţilor”, a Eroului Național Avram Iancu. Cu cât monumentul lui Avram Iancu este lăsat mai în paragină, parcă cu atât mai mult crește și dragostea și prețuirea românilor careieni față de acest erou al neamului românesc. Batjocura UDMR-ului la adresa simbolurilor românești din oraș pare să fi retrezit conștiința națională a românilor.

De la an la an, observăm cum la Carei comemorările dedicate memoriei lui Avram Iancu cresc în intensitate, se alocă eforturi și concentrare tot mai ridicate, evidențiind astfel o adevărată explozie de retrezire națională, de reafirmare identitară pe acest colț de graniță de Nord Vest a României.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Eroul Naţional Avram Iancu va fi comemorat şi la Carei duminică, 15 septembrie 2019, de la ora 12,15, la bustul său din centrul oraşului. Asociaţiunea ASTRA, Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei, Asociaţia Colonia Moţilor Ianculeşti, Grupul de moți ,,Trup și Suflet,, Scărișoara Nouă, Societatea cultural-patriotică Avram Iancu filiala Satu Mare, Asociația refugiaților și expluzaților din 1940 filiala Carei şi SC Ianculeşti SRL vă invită să luaţi partea la slujba de pomenire a lui Avram Iancu, la depuneri de coroane de flori la bustul său şi la programul artistic pregătit.Participanţii sunt rugaţi ca pe cât posibil să vină îmbrăcaţi tradiţional şi cu steaguri tricolore.<span class="su-quote-cite">Buletin de carei</span>
Careiul organizează de la an la an comemorări tot mai fastuoase pentru Avram Iancu. Reînvie spiritul lui Iancu?

„Duminică, 15 septembrie 2019, de la ora 12,15, pe platoul din fața monumentului închinat Eroului Național AVRAM IANCU  va avea comemorarea acestuia în mod tradițional românesc. Organizatorii evenimentului sunt asociațiile cultural patriotice din zona Carei. Sunt așteptați să participe toți cei care simt românește, toți cei pătrunși de Duhul lui Iancu, Eroul Național. Participanţii sunt rugaţi ca pe cât posibil să vină îmbrăcaţi tradiţional şi cu steaguri tricolore. „, mai adaugă BuletindeCarei.ro


Galerie Foto:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info