Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România organizează pentru prima oară la Iași, în intervalul 20 – 22 septembrie, evenimentul Capitala Vinului de Calitate, cu scopul de a promova pe plan intern și internațional potențialul produselor viniviticole.
Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România organizează pentru prima oară la Iași, în intervalul 20 – 22 septembrie, evenimentul Capitala Vinului de Calitate, cu scopul de a promova pe plan intern și internațional potențialul produselor viniviticole.
Evenimentul, la care participă producători din regiunile istorice ale Moldovei de pe ambele maluri ale Prutului, își propune integrarea companiilor autohtone în comerțul internațional, prin fabricarea produselor și prestarea serviciilor conform standardelor de calitate ale Uniunii Europene, promovarea mărfurilor și creșterea cifrei exportului, identificarea partenerilor, agenților economici și încheierea acordurilor de colaborare, facilitarea schimbului de experiență și bune practici și comercializarea produselor în magazinele retail din România.
Activitățile vor avea loc pe esplanada și în interiorul Palatului Culturii după următorul program:
Sâmbătă, 21 septembrie 10.00 – 11.00 – Deschiderea expoziției. Lucru la standurile expoziționale 12.00 – Master class organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului 13.00 – 22.00 – Lucru la standurile expoziționale 16.00 – Master class organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului 17.00 – 20.00 – Spectacol de muzica populară cu Margareta Clipa, Ștefan Pintilii, Claudia Martinică, Laura Lavric și tineri artiști (Piața Palatului Culturii)
Duminică, 22 septembrie 10.00 – Deschiderea expoziției 12.00 – Master class organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului 10.00 – 22.00 – Lucru la standurile expoziționale 16.00 – Master class organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Tinere, frumoase, sănătoase, pline de speranță, multe dintre româncele noastre pornesc spre Italia de parcă acolo le-ar aștepta raiul pe pământ. La frumoasa vârstă de 24 de ani, plină de energie și de speranță, Cristina Romina Cristea din Cluj-Napoca își încearcă și ea “norocul” în Italia. Deși ducea o viață […]