PICTURA BISERICII DIN PRISĂCĂRENI FINANŢATĂ DE GUVERNUL ROMÂNIEI

” La 20 septembrie curent, înălţată prin osârdia sătenilor şi oblăduirea preotului paroh Ioan Banilean, Biserica “Sfântul Mina” din s. Prisăcăreni, Raionul Hliboca, a fost sfinţită, la 20 septembrie curent, de un impunător de alese feţe bisericeşti, în frunte cu ÎPS Meletie, Mitropolitul Cernăuţiului şi al întregii Bucovine.

La ceremonia religioasă au participat, de asemenea, Î.P.S. Serafim, Mitropolit de Ivano-Frankivsk, P.S. Serafim, Episcop Vicar al Mitropoliei Cernăuțiului, părintele Protopop al Raionului Hliboca Ion Gorda, părintele Protopop al Raionului Noua Suliță Gheorghe Moroz.
La invitația Preotului Paroh al Bisericii ,,Sfântul Mina’’, părintele Ioan Bănilean, a fost prezentă și o delegație de la Sfânta Mănăstire Putna în frunte cu părintele Doroftei.

Frumoasa Biserică a fost construită în cinstea Sfanțului mucenic Mina, iar pictura din altar a fost finanțată, în anul 2015, de către Departamentul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. „

Citiți întreg articolul pe ZorileBucovinei.com

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns