Despre oamenii din România întorși cu cheița, despre cei care acum ling unde au scuipat cândva, și viceversa

Acum, când Kovesi e din nou pe cai mari, după ce UE s-a transformat în aspiratorul de penali ai României, înscăunând în PE toată pleava și interlopiada de pe plaiurile mioritice, se cuvine să vorbim și despre o anumită categorie specială de persoane din România, mai ales de pe scena politică, despre oamenii întorși cu cheița.

Deși ne-au ros urechile și ne-au înnebunit cu marota antiocorupției, cei de la vârful UE au făcut tot ce-i posibil pentru a strânge toate gunoaiele de pe scena politică din România, adevărați colecționari de dosare penale și de afaceri controversate, și de a-i propulsa pe post de europarlamentari „români”. Asta este! Pesemne se confirmă în viața de zi cu zi zicala aceea că „gunoiul unora se poate transforma în comoara altora”! În acest caz, din păcate dintre noi, gunoiul de pe scena politică din România a fost adunat cu mare grijă de napârcile de la vârful UE și transformat samavolnic în vocile care … chipurile, ar „reprezenta” interesele poporului român la nivel european.

Dar să revenim la oamenii din România întorși cu cheița, despre cei care acum ling unde au scuipat cândva.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ludovic Orban și dansurile diferite în jurul fustelor lui Kovesi Dacă la aprilie 2013 Ludovic Orban declara că ”Propunerea omului lui Traian Băsescu, Codruţa Kovesi, care a fost mâna dreaptă în tot sistemul ticăloşit pe care l-a pus în mişcare Traian Băsescu, pentru mine este un act inacceptabil”, în schimb același Ludovic Orban glăsuia la 19 sept 2019 următoarele: ”Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Preşedintele Klaus Iohannis, alături de liderii şi europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruţa Kovesi”. Vaaaai, cât de grețoasă poate fi această duplicitate! Băi nene, oare nu se sparge oglinda când se reflectă silueta ăstora în ea?

Rareș Bogdan despre profesorii de hoție și înscăunarea Luluței la DNA RAREȘ BOGDAN 2 APRILIE 2013: „Kovesi la DNA. Ceea ce am spus încă din 24 martie în mod public se va întâmpla astăzi, cel târziu mâine, în mod oficial. În țara asta din aproape 2.500 de procurori nu există decât „Luluța” pentru a fi numită ca șef la DNA. Până la urmă nu e treaba mea cine e procuror șef la DNA dar e treaba când unii încearcă să ne convingă pe toți că „unica soluție” e femeia asta care a stat preș în fața lui Băsescu și a tuturor ani și ani la rând…. Păcat de compromiterea unei idei, cea de „independență” a justiției și nu numai…

Rares Bogdan Luluta Kovesi DNA
Rares Bogdan Luluta Kovesi DNA

La 23 aprilie 2013, tot Rareș Bogdan afirma următoarele despre Kovesi:

„Într-un manual al tehnicilor de furat, România ar semna fără niciun efort primele 50 de capitole. Cum pentru buzunarele deja doldora ale profesorilor de hoție se mai pregătesc niște tunuri, pe următoarele 50 le-ar putea scrie procurorii, dacă n-ar fi conduși de Laura Codruța Kovesi…. cea care reprezintă o garanție a corectitudinii doar pentru Bruxelles-ul care vede România exclusiv prin ochii amicilor președintelui Băsescu.”

Rareș Bogdan Kovesi profesori de hoție
Rareș Bogdan Kovesi profesori de hoție

Același Rareș Bogdan, de această dată ajuns proaspăt europarlamentar, scria pe 24 septembrie 2019:

„BREAKING NEWS – Kovesi, procuror șef al UE! Negociatorii Parlamentului European și cei ai Consiliului UE tocmai au bătut în cuie înțelegerea! Departamentul de presă al LIBE a confirmat.

Miercuri va fi votul formal în Consiliul UE. Pe 17 octombrie, Conferința Președinților (coloana vertebrală politică din PE, practic ultima verigă pe lanțul deciziei) va oficializa desemnarea româncei noastre în fruntea EPPO.
Fără implicarea președintelui Klaus Iohannis și susținerea guvernelor conduse de popularii europeni, rezultatul ar fi fost altul!
Roberta Metsola, coordonatoarea din partea grupului EPP a comisiei LIBE: Lupta noastră împotriva criminalității în UE tocmai a devenit mai puternică.

Rares Bogdan Kovesi UE
Rares Bogdan Kovesi UE

 

Traian Băsescu și jocul de-a țurca între lupta anticorupție și Kovesi Iată ce spunea Traian Băsescu despre cum a adus-o pe Kovesi de la Sibiu: “Am zis să nu fie din anturajul instituţiilor. La Kovesi vă spun şi criteriile: mi-au venit CV-urile şi în lista cu dosarele am văzut şi că a jucat în echipa naţională de baschet şi era şi femeie. Îmi imaginam, pe cuvânt, zic a jucat baschet, deci, e înaltă. Avea vreo trei dosare soluţionate bine (n.r. !?) … obţinuse condamnări. Referinţe bune altfel din mediul juridic. Referinţe bune, în primul rând nu o cunoştea nimeni”

După arestarea fratelui său și urmărirea a mai multor membri ai familiei sale, Traian Băsescu schimbă placa în ceea ce o privește pe Kovesi:

Nu am niciun dubiu că au fost oameni listaţi să fie eliminaţi, nu am să îi pomenesc, pentru că nu am informaţia decât sporadic pe ici pe colo. Sunt şi oameni care au fost vizaţi să fie îndepărtaţi. Eu nu văd o logică. Eu după ce s-a întâmplat cu doamna Rarinca, pe care nu o cunosc, dar am văzut că după ce a fost achitată aşa a tăbărât Kovesi şi Livia Stanciu pe ea, încât a fost condamnată. A fost un comportament de stat mafiot. Ce interes ai ca tu Kovesi să ceri recurs în anulare? Condamnaţi un om. Atunci m-a îngrozit ce au putut să facă cele două doamne”, a declarat Traian Băsescu, la România TV

Aflasem că se vizita frecvent cu domnul Ghiţă, în timp ce eu o ţineam de om neutru. Am aflat după ce dânsa a făcut marile declaraţii că un procuror n-are voie să aibă legături cu un om politic, relativ la cazul Udrea-Bica. Pe urmă aflu că se vizita cu domnul Ghiţă, că şi-a aranjat un raport de anti-plagiat cu Ponta şi cu Ghiţă. M-am simţit ca un om înşelat.„, a mai spus Băsescu[/su_box]

Cum s-a transformat Sebastian Ghiță pentru Kovesi din prieten de pahar și de muzică de chercheleală, în cutia Pandorei Din prieten apropiat, confident și partener de chefuri excentrice, Sebastian Ghiță devine pentru Laura Codruța Kovesi o adevărată cutie a Pandorei, fapt ce era cât ce pe să-i pună chiar și capăt carierei îndoielnice a celei supranumite de către prostimea din România „zeița Justiției”. Din sufragerie de la Oprea, de la pârlit porcii prin parcările instituțiilor de forță, multe din matrapazlâcurile și jocurile oculte care se defășoară în spatele luptei pentru putere politică, economică și informațională în România, au fost aduse în atenția presei și regurgitate direct pe televizoare și prin ziare. Cu Sebastian Ghiță, Luluței i-a trecut de vreo câteva ori glonțul pe la ureche, stricându-i urât de tot freza a … „La Chilia-n port“.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info