Și uite așa, devine în sfârșit, la nu știu câți ani după moarte, Horthy amiral, cu o mare deschidere la Marea Neagră!

„Gazul românesc (care nu mai este al României) din Marea Neagră și Ungaria.

Să vedem dacă am înțeles eu bine: Compania Exxon exploatează gazul iar Ungaria îl transportă și depozitează. Unde este aici statul român? Pe margine.

La un ”meci” de miliarde de euro, el stă spectator, ba mai cumpără și bilet, căci gazul depozitat în Ungaria va veni înapoi în România, dar pe bani, bineînțeles. Tare asta!

Era o vorbă, că Ungaria nu fuge cu Ardealul în spate…păi nu fuge nicăieri, doar îl va cumpăra bucată cu bucată, căci fără îndoială va avea si cu ce, cu gazul românesc. Până la miliardele dobândite de pe urma gazului, deja statul ungar are bani pentru a plăti burse fiecărui elev din Covasna si Harghita care frecventează o scoală cu predare în limba maghiară.

În jud. Bacău, fiecare copil din comunitățile de ceangăi care se înscrie la cursuri de învățare a limbii maghiare primește deasemenea de la statul maghiar 300 lei pe lună. Plus excursii, premii, cărți, îndoctrinare. Dar nu, nu există maghiarizare în jud. Bacău!!!

Iar în Covasna, Harghita si Mureș nici atât…si nici nu a existat vreodată, acestea sunt doar povești spuse de diferite elemente extremiste…

P.S. uite așa, devine în sfârșit, la nu stiu câti ani după moarte, Horthy amiral, cu o mare deschidere la Marea Neagră!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu, mihaitirnoveanu.ro

Mihai Tirnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns