RSS

Partidul S.O.S. România, avertis…

Sâmbătă, 3 iunie 202…

VIDEO | Strigătul bucovinenilor …

Reprezentanții comun…

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

FAO: Utilizarea cerealelor la nivel mondial se păstrează totuși la un nivel record

Utilizarea cerealelor la nivel mondial în anul următor este acum prognozată la 2 714 milioane de tone, mai mică comparativ cu estimările din luna trecută, dar se păstrează totuși la un nivel record.

Se estimează că stocurile mondiale de cereale se vor ridica la 850 de milioane de tone până la închiderea sezoanelor 2020, în scădere cu 2,0 la sută față de nivelurile lor de deschidere. Se preconizează că stocurile globale de grâu vor crește cu 1,6 la sută, în timp ce cele de porumb vor înregistra o scădere semnificativă, în special din cauza reducerii accentuate din China.

apiland.ro

Prognoza FAO pentru comerțul mondial cu cereale în 2019/20 a rămas neschimbată, la aproximativ 415 milioane de tone. Exporturile mondiale de grâu și orez se așteaptă să crească, în timp ce cele ale cerealelor grosiere se așteaptă să scadă.

În noul Raport privind Cererea și Oferta de Cereale publicat tot astăzi, FAO și-a redus ușor prognoza pentru producția globală de cereale în 2019, la 2 706 milioane de tone, ceea ce ar însemna o creștere de  2% față de anul 2018. Reducerea a reflectat scăderea recoltei de grâu în Australia, din cauza vremii secetoase și a prognozelor scăzute la producția de orez în China, India, Filipine și Statele Unite ale Americii.

Între timp, FAO a revăzut estimările pentru producția mondială de cereale grosiere pe baza unei perspective mai bune la producția de orz și de porumb în Brazilia și S.U.A.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]