RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

FAO: Utilizarea cerealelor la nivel mondial se păstrează totuși la un nivel record

Print Friendly, PDF & Email

Utilizarea cerealelor la nivel mondial în anul următor este acum prognozată la 2 714 milioane de tone, mai mică comparativ cu estimările din luna trecută, dar se păstrează totuși la un nivel record.

Se estimează că stocurile mondiale de cereale se vor ridica la 850 de milioane de tone până la închiderea sezoanelor 2020, în scădere cu 2,0 la sută față de nivelurile lor de deschidere. Se preconizează că stocurile globale de grâu vor crește cu 1,6 la sută, în timp ce cele de porumb vor înregistra o scădere semnificativă, în special din cauza reducerii accentuate din China.

Prognoza FAO pentru comerțul mondial cu cereale în 2019/20 a rămas neschimbată, la aproximativ 415 milioane de tone. Exporturile mondiale de grâu și orez se așteaptă să crească, în timp ce cele ale cerealelor grosiere se așteaptă să scadă.

În noul Raport privind Cererea și Oferta de Cereale publicat tot astăzi, FAO și-a redus ușor prognoza pentru producția globală de cereale în 2019, la 2 706 milioane de tone, ceea ce ar însemna o creștere de  2% față de anul 2018. Reducerea a reflectat scăderea recoltei de grâu în Australia, din cauza vremii secetoase și a prognozelor scăzute la producția de orez în China, India, Filipine și Statele Unite ale Americii.

Între timp, FAO a revăzut estimările pentru producția mondială de cereale grosiere pe baza unei perspective mai bune la producția de orz și de porumb în Brazilia și S.U.A.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info