libris.ro

(VIDEO) Antiromânism la CAREI: ce firmă îndrăznește să reabiliteze soclul statuii lui AVRAM IANCU?

La Carei încă se mai întâmplă lucruri incredibile. După ani întregi în care românilor le-au fost refuzate proiectele de amplasare de statui sau monumente ale unor personalități din cultura și istoria României, iar în an centenar unei asociații românești îi este refuzată inițiativa de a amplasa un catarg românesc, la Carei se pun piedici și pentru restaurarea monumentului din localitate al lui Avram Iancu? Românii din Carei vor ca soclul pe care este amplasat bustul lui Avram Iancu să fie reabilitat pentru a putea sărbători așa cum se cuvine Ziua Națională și la Carei.

Numai că pentru acest proiect identitar românesc primarul UDMR-ist din Carei nu doar că pune bețe în roate cât poate de mult, ci mai și face declarații cu iz misterios: „… să vină cineva care să îndrăznească să-l facă (n.r. reabilitarea soclului statuii lui Avram Iancu din Carei)”.

Ce să înțelegem de aici? Că firmele locale nu au curaj să se implice în reabilitarea soclului statuii lui Avram Iancu din Carei? Că se tem de răzbunarea jupânilor UDMR-iști?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Antiromânism! ,, Este calcul, este tot, să vină cineva care SĂ ÎNDRĂZNEASCĂ să-l facă,, spune primarul evazionist Kovacs când vine vorba de reabilitare soclu pe care stă bust AVRAM IANCU. Proiectul inițiat de consilierul Ciută și aprobat în decembrie 2018 nu este pus în practică . Motivația primarului…,,am încercat dar n-am reușit să găsim pe cineva,, …dar lucrarea nu a fost scoasă pe SEAP. Oare va îndrăzni cineva să efectueze lucrarea de reabilitare a soclului pe care stă bustul lui Avram Iancu fără a demola soclul așa cum se insinuează de mai mult timp? În timp ce monumentele românești din Carei sunt atent mascate de perdele forestiere și lăsate în paragină , supuse chiar vandalizării, toate cele neromânești sunt atent întreținute si monitorizate. Primarul este flancat și susținut tacit de viceprimarul Keizer și consilierul Oneț, președintele PSD Carei. DISTRIBUIȚI. „, a scris pe facebook Buletin de Carei

Foto: Facebook / România Mare în Europa
Foto: Facebook / România Mare în Europa

Problema este abordată și de către noua mișcare politică apărută de curând pe scena politică din România și intitulată România Mare în Europa:

” UN ATENTAT MAI MULT SAU MAI PUȚIN VOALAT AL UDMR LA SIGURANȚA STATULUI ROMÂN

În 2014, statuia lui Avram Iancu din centrul orașului Carei a fost vandalizată de un grup de tineri.Placa cu inscripția „Avram Iancu (1824-1872) – Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd Naţiunea fericită. Crăișorul Moților” a fost distrusă, la fel ca fațada soclului.

Zona era monitorizată de 23 de camere hi-tech cumpărate printr-un proiect transfrontalier din Ungaria. În ciuda acestui lucru, Poliția Municipală, în cârdășie cu Primăria (veți vedea) nu a rezolvat cazul nici azi. OK, incompetență, rea-voință? Măcar să se rezolve renovarea soclului, nu?

Din 2014 și până în 2018, Primarul (șef de filială UDMR) a blocat acest proiect sub toate formele posibile – amânări de introducere pe ordinea de zi, refuzuri, solicitări de avize unde nici nu trebuia, procese reorientate către reclamanți, intimidare, control al presei locale („din care răzbate neorevizionismul revanşard, şovin şi exclusivist etnic, promovate de însuși consilierul personal al primarului”).

De-abia în noiembrie 2018 Consiliul Local a reusit să aprobe o hotărâre și o sumă pentru renovarea soclului. Dar în ultimul an, tergiversarea nesfârșită a continuat, negăsindu-se nicio firmă să preia lucrarea, ultima găselniță fiind un nou aviz solicitat Direcției de Cultură Satu Mare.

Inclusiv directorul Direcției de cultură a fost convins că un aviz pozitiv ar însemna pentru structurile UDMR o incitare la conflict interetnic. S-a respins avizul cu motivul că poate s-ar putea face o statuie nouă în loc. O să mai așteptăm 5 ani?

Jurnalista care a popularizat cazul a fost vânată prin tribunale, sugerându-se inclusiv că Avram Iancu ar fi criminal de război.

Culmea, ce ar fi zis UDMR dacă era vandalizată statuia din localitate a lui Sándor Petőfi? Știri la Duna Tv, plângeri la Bruxelles, genocid cultural, isterie!

„Tipul acesta de tensiuni create artificial reprezintă o epurare etnică fără violență , sau cu violență moderată care nu sare în ochi. Cu pași mici către enclavizare .”

Dacă Primăria Carei nu soluționează situația prin refacerea urgentă a bustului, mișcarea politică România Mare în Europa va da în judecată Primăria, UDMR-ul și Direcția de Cultură Satu Mare. Am făcut o sesizare la Minsterul Culturii, avertizând asupra subminării statului român de către conducerea UDMR.

Avem firma de construcții și proiect, NU NE LĂSĂM! Legea va fi restabilită pentru acești revizioniști, iar dorul Crăișorului va putea fi iar citit de pe soclu. AVRAM IANCU SUNTEM TOȚI!”, scriu pe facebook cei de la mișcarea politică România Mare în Europa

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Fandel Mihai

C.E.O. la glasul.info, Redactor șef la Glasul.info Director General la MAGAZIN CRITIC Președinte la Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România Consultant Media la Comunitatea Identitară Iași Contact: fandelmihai@glasul.info