Într-o vreme când retrăim clipele de pe vremea bolșevismului, când adevărul era răsturnat cu fundul în sus pentru a servi propagandei și ideologiei bolșevice, și când aproape toată clasa politică actuală a picat examenul demnității, nereacționând public față de această siluire odioasă a istoriei României și a adevărului istoric, un singur politician are curajul să iasă public și să ceară retragerea acelui spot publicitar mincinos în care bolșevicul Mihai Șora se dă “lovit” în aripă, prefăcându-se victimă și luptător împotriva comunismului.
Cătălin Ivan solicită CNA-ului retragerea spurcăciunii de clip video cu bolșevicul Șora prezentat pe post de victimă a comunismului:
” Cer oficial Consiliului Național al Audiovizualului retragerea clipului cu Mihai Șora deoarece încalcă principiile informării corecte și face propagandă electorală mascată!
Ca exponent al regimului comunist din anii ’50 și angajat al Ministerului de Externe condus de Ana Pauker, Mihai Șora a fost părtaș la una dintre cele mai mari crime culturale produse vreodată împotriva poporului român. Ana Pauker a ordonat distrugerea zilnică prin ardere a 40 de metri liniari de arhive bisericești. Este o crimă care nu se poate prescrie!”, a scris pe facebook Cătălin Ivan
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.
Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Cine a avut vreodată curiozitatea de a încerca să editeze și să aducă noi informații pe Wikipedia, a putut descoperi rapid că acolo se duce un război ideologic pe viață și pe moarte de către unii cu destul de mult timp și bani pentru a încerca să rescrie sau să […]