Război ideologic grețos pe Wikipedia pentru albirea bolșevicului Mihai Șora

Cine a avut vreodată curiozitatea de a încerca să editeze și să aducă noi informații pe Wikipedia, a putut descoperi rapid că acolo se duce un război ideologic pe viață și pe moarte de către unii cu destul de mult timp și bani pentru a încerca să rescrie sau să oculteze zilnic istoria, într-un mod în care să le satisfacă unora sau altor anumite interese ideologice sau politice.

Așa se face că pe Wikipedia de limba română unii s-au dat ani la rând peste cap pentru ca niște personaje din istoria și cultura neamului românesc să devină niște paria, iar altora, vinovați de crime monstruoase la adresa neamului românesc, să le fie albite biografiile, ba pe alocuri chiar și romanțate, transformând adevărați tartori și promotori ai totalitarismului, în luptători pentru “libertate” și “drepturile omului”.


“Mirel Palada: Komisarii de pe Wikipedia îl „albesc” pe Șora ca propagandiștii din anii 1950”, scrie stiripentruviata.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Fix despre asta vine să ne vorbească și Mirel Palada, care observă și el cum niște “komisari de pe Wikipedia” (n.r. ideologici?) se chinuie să rescrie istoria și biografia bolșevicului Mihai Șora, ca nu cumva creierele netede și antrenate doar cu slogane cretine ale generației #Rezist să afle despre adevărata față a fosilei vii care împrăștie flatulențe cu aromă bolșevică prin piețele “revoluționare”.


” Zilele astea vuiește scandalul în jurul lui Mihai Șora, acest distins nomenclaturist reșapat de către aparatul de propagandă sorosist în ditamai vajnicul luptător anticomunist.

Nu mă opresc asupra detaliilor. Cazul a fost despicat în patru. Cel mai recent a ieșit dragul de fiu să-și dezvinovățească părintele, să spună că sărăcuțul de el “a fost forțat să lucreze în MAE”.

Ce ți-e și cu forțarea asta: unii erau forțați să lucreze la Canal și să stea în zeghe la solitar la Sighet, alții erau forțați să aibă mașină la scară și alte torturi de-astea specifice privilegiilor nomenclaturii. Jenant. Absolut jenant.

De ce revin asupra subiectului? Ce mi se pare și mai relevant – și mai îngrijorător – decît cazul în sine îl reprezintă felul în care mașinăria ideologică sorosistă folosește mecanisme de rescriere a istoriei cum doar în perioada stalinistă și în cărțile lui Orwell am avut parte pînă acum.

Pagina de Wikipedia destinată lui Mihai Șora este exemplul perfect despre felul în care nu contează cine face istoria, ci doar cine scrie istoria.

E o luptă de tranșee acolo. Unii se străduie să prezinte povestea: a fost comunist, nomenclaturist, a lucrat cu Ana Pauker. Alții, la fel de sîrguincioși, șterg imediat tot ceea ce contravine narativului sorosist. Imediat cum încerci să postezi ceva, paznicii “adevărului” propagandist șterg și raportează conținutul ca fiind “vandalism”.

Nu avem voie să aflăm că Șora a fost comunist, că a colaborat cu Pauker, că a fost agitator pe la sate, în perioada colectivizării. Cum să spui așa ceva? Ce vor crede tinerii despre el, cel care trebuie să fie spălați în continuare pe creieri de către Soros, cei care cred că ce scrie pe Wikipedia e singurul adevăr adevărat?

Cum să spui despre el că a fost comunist? Nuuu. A fost “anti-fascist”. Cum să spui despre el că a fost membru al Partidului Comunist Francez și, mai apoi, al PCR? Nuuu. Ștergeți imediat asta, că nu cadrează cu ce imagine vrem să proiectăm noi despre trecutul glorios al camaradului nostru M Șora.

Și tot așa. Nu iartă băieții nimic. Brad Florescu a documentat cu print screenuri felul în care cenzorii de azi spală imaginea cenzorilor de ieri. Cei care folosesc Wikipedia nu au voie să afle decît doar ceea ce vor cenzorii realității să se știe.

“Who controls the past controls the future: who controls the present controls the past.” Profetice cuvinte scrise acum aproape o sută de ani de George Orwell, în profetica sa lucrare “1984”.

Cuvinte amare scrise drept consecință a felului în care lumea liberă începea încet-încet, pas cu pas, să-și dea seama de ticăloșiile săvîrșite de Stalin. Inclusiv de controlul strict practicat de staliniști asupra adevărului, asupra istoriei

Cuvinte publicate în 1948, exact în perioada în care “bietul” de Șora se întorcea din Franța, mîndru membru PCF, să devină și mai mîndru membru PCR, slugă devotată a lui Ana Pauker, să pună umărul la propășirea și consolidarea societății comuniste multilateral dezvoltate.

Săracul. În timp ce alții mureau prin ocne și pe la Canal, el săracul se zbătea în chinuri la Ministerul Afacerilor Externe. Ce tortură. Auzi tu: era forțat să lucreze acolo. Ce chinuri, maică. Ce chinuri.

Noroc că nu avem voie să aflăm cum au stat lucrurile de fapt. Noroc că nu trebuie să știm că Mihai Șora a fost comunist, nomenclaturist, cenzor și torționar al minților românilor din vremea aia.

Noroc că vașnicii komisari de pe Wikipedia, în marea lor generozitate sorosistă, nu ne permit să ne stricăm creierele dacă aflăm cumva adevărul. Istoria e subversivă. Adevărul e subversiv. Trebuie controlate.

Noroc că practicile din anii 50 nu sînt deloc diferite, dar deloc diferite de cele din 2020. Cînd adevărul nu contează, cînd propaganda ține loc de istorie, cînd istoria este rescrisă ori de cîte ori este cazul, cînd nu contează cine votează, contează cine numără voturile, cînd nu contează cine știe istoria, contează cine scrie istoria, când cine controlează trecutul controlează viitorul, iar cine controlează prezentul controlează trecutul.Vă place cum își iau micuții istoria înapoi??”, a scris pe facebook Mirel Palada

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Bolșevicii ăștia mici de la USR sunt mari bezbojnici când este vorba de ortodoxia românească, însă devin foarte "religioși" atunci când vine vorba de islamism

mie oct. 9 , 2019
Bolșevicii ăștia mici de la USR sunt mari bezbojnici când este vorba de ortodoxia românească, însă devin foarte “religioși” atunci când vine vorba de islamism. Dublu standard? Ca de obicei, pentru români, pentru românism, se folosește de fiecare dată ocaua mică! Neomarxiștii de la USR Sector 1 sunt în culmea […]

Poate vă place și:

libris.ro