libris.ro

Ce se urmărește de fapt? Anihilarea forțelor românești din societatea civilă care se opun expansiunii Ungariei în România?

„În august la CNCD, astăzi la Poliție.
Eu merg însa în continuare cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! Ne vedem la Valea Uzului, 25 octombrie, ora 17, cu 150 de Torțe pentru Eroi!

Am fost citat la poliție pentru a mi se aduce la cunoștință acuzațiile din plângerea formulată împotriva mea de către Fundația Szekler Monitor din Gheorgheni jud. Harghita.

Am luat act de ele, dosarul fiind practic același din reclamația înaintată către CNCD de mai sus numita fundație maghiară. Săptămâna viitoare va trebui să dau si o declarație scrisă privitoare la aberantele acuzații ce mi se aduc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Este pusă din nou în discuție întreaga mea activitatea precum si textele referitoare la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, Codul Administrativ, Cheile Bicazului, maghiarizarea din Covasna, Harghita, Bacău, precum si citatul din articolul ”Echilibrul” scris de Mihai Eminescu, referitor la iredentismul maghiar, articol pentru care Eminescu a fost dat în judecată de către autoritățile austro-maghiare.

CNCD nu a soluționat încă dosarul, deși a trecut ceva timp de când îl au în studiu, analiza activității si a textelor se pare că este destul de complexă…să vedem acum cum va fi soluționată această plângere de către organele statului român, național, suveran si independent, unitar si indivizibil, noțiuni pe care Arus Zsolt Istvan, presedintele fundației din Gheorgheni si al Consiliului Național Secuiesc zonal, le atacă furibund, fiind un adept înfocat al autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc precum si al celor doi condamnați penal pentru acte de terorism, Beke Istvan și Szocs Zoltan, care au vrut să ne arunce în aer la Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie 2015, când am avut prima acțiune 1000 de Steaguri Tricolore pentru Inima Țării, la Târgu-Secuiesc fiind dăruite cu acel prilej românilor din oraș si împrejurimi, 500 de drapele naționale.

Cei doi teroriști, cetățeni români de etnie maghiară, au vrut să ne omoare atunci. Nu le-a iesit. Arus Zsolt însă a organizat manifestații pentru eliberarea lor din închisoare, considerând că mai sus numiții nu au nicio vină…cam ăsta e omul care care consideră că activitatea si textele mele sunt periculoase.

Să mai punem la socoteală că individul este si susținătorul criminalului de război Albert Wass care a ucis români? Da, punem la socoteală si acest lucru pentru a întregi tabloul celui care dă lecții de corectitudine politică și își dă cu părerea despre Mihai Eminescu. În fine, am vorbit prea mult despre individ, el nu este decât o săgeată a Ungariei, asemenea UDMR.

Ce se urmărește de fapt? Anihilarea forțelor românești din societatea civilă care se opun expansiunii Ungariei în România, eventuala pedepsire ”exemplară” a activității mele fiind menită să intimideze, să frâneze, vocile care spun răspicat: aici e România, aici este Statul Român, național, suveran si independent, unitar si indivizibil.

Anul care vine se împlinesc 100 de ani de la Trianon. Ungaria a alocat sute de milioane de euro pentru acest ”bocet”, pentru o ofensivă propagandistică si nu numai, de neimaginat.

Ungaria vrea teren liber în acest sens. Valea Uzului este în toată această chestiune, de o simbolistică esențială, conotațiile fiind multiple. De nu vom fi capabili să ne apărăm Crucile Eroilor noștri, dintr-un cimitir internațional de pe teritoriul României, nu vom fi în stare să ne mai apăram chiar nimic.

Dar noi suntem Aici, mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș