Crucile și Monumentul Eroilor Armatei Române nu trebuie să fie dărâmate sau mutate în alt loc, căci pe Valea Uzului au murit și militari ai Armatei Române

„Ultima Baricadă, Crucile Eroilor.
De 1 Decembrie vom cere Prefectului de Bacău să retragă acțiunea din justiție împotriva Primăriei Dărmănești, prin care se cere demolarea Crucilor și Monumentului Eroilor Români de la Valea Uzului. Acțiunea a fost inițiată ÎNAINTE de Ziua Armatei, de către prefectul PSD, Ivancea Valentin.

Până la 1 Decembrie se va instala probabil un nou prefect, vom vedea dacă acesta continuă ”treaba” prefectului PSD, vom vedea implicit si dacă noul guvern PNL se se află pe aceeasi pozitie ca fostul guvern PSD în ceea ce priveste Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.

Noi rămânem fermi, pe aceeasi poziție: Crucile si Monumentul Eroilor Armatei Române nu trebuie să fie dărâmate sau mutate în alt loc, căci pe Valea Uzului au murit si militari ai Armatei Române, căci la Valea Uzului în 1926 Armata Română a înființat un Cimitir Internațional care avea în stadiul inițial și Cruci ale Eroilor Români.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Dacă nu suntem capabili să apărăm aceste Cruci, credeti-mă, atunci nu mai suntem în stare să apărăm nimic, ca stat, ca țară, ca orice vreți voi.
Desființarea părții românești din acest Cimitir ar însemna că Ungaria si-a impus pe deplin cosuveranitatea în întreaga Românie, atenție, nu doar în Ardeal, ci în întreaga Românie, căci Valea Uzului se află în jud. Bacău.

Dincolo de actul oficial emis de Oficiul de Cadastru Bacău prin care se atestă acest fapt, reținem încă cel puțin două ”detalii” în acest sens: președintele Consiliului Județean Harghita a fost amendat pentru organizarea manifestației ilegale de la Valea Uzului, din 6 iunie, de către Jandarmeria Bacău, iar pe 26 august, primăria Sânmartin din Harghita a cerut autorizație de desfășurare a manifestării maghiare din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului de la Primăria Dărmănesti, jud. Bacău.

Deci dacă eu spre exemplu încalc legea pe raza unui județ, primesc amendă de la jandarmeria județului respectiv, nu de la cea din jud. vecin, destul de logic nu? De acest lucru sunt de fapt constienti si cei de la Sânmartin, Harghita, căci altfel cu cereau autorizație de la o primărie din jud. Bacău.

Mai mult, asociația Calea Neamului a cerut desemenea autorizatie pentru manifestările de la Valea Uzului, primăriei Dărmănesti si n-am primit nicio amendă de la vreo instituție din Harghita.

Dacă Cimitirul nu s-ar fi aflat pe raza jud. Bacău, ci pe raza jud. Harghita, atunci, bineînțeles, as fi primit amendă de la Jandarmeria Harghita pentru că nu am anunțat manifestările la o primărie din Harghita si am trimis cererea ”aiurea” undeva în jud. Bacău. Lucrurile sunt foarte clare așadar.

De aceea spun că Ungaria de fapt, culmea, printr-un partid de nici 5% vrea să-și impună pas cu pas cosuveranitatea asupra unui teritoriu din statul național unitar român ce merge dincolo de Transilvania.

Ghimeș, Agăș, Palanca…alte câteva puncte din jud. Bacău, obiective economice, simbolice, iar despre gazul din Marea Neagră pe care va fi transportat si depozitat de către Ungaria nu vă mai povestesc din nou; dar despre faptul că elevii care sunt înscriși la școlile cu predare în limba maghiară din BRAȘOV primesc burse prin diferite asociații, fundații, de la statul ungar, am spus?

Uite că că spun acum. Acelasi lucru se întâmplă în Covasna, Harghita, Mures, Bacău, probabil în întreaga țară acolo unde există învățământ în limba maghiară. Deci câti bani alocă Ungaria pentru cosuveranitate în România? Ar fi interesant de făcut o cercetare în acest sens…

Apogeul va fi la anul, la 100 de ani de la Trianon, un an cu alegeri în România, în care UDMR isi va juca din nou cartea nenorocitelor de negocieri, un an în care Ungaria alocă câteva sute de milioane de euro pentru propagandă, un an în care partidele ”noastre” sunt preocupate din nou de lupta pentru putere. Dar care putere? A cui putere mai bine zis?
Doamne, apără Neamul Românesc!
Noi vom fi de Strajă, vom apăra ”niște” Cruci, ale unor Țărani în Opinci Militare.”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Next Post

CIA-ul despre mișcările studențești din România care se opuneau sovieticilor în 1956, după revoluția din Ungaria

mie nov. 6 , 2019
S-a vorbit și se vorbește încă puțin despre mișcările de protest studențești din România din toamna anului 1956. Până și CIA-ul s-a concentrat mai degrabă pe caracterul de solidaritate al mișcărilor studențești din Transilvania cu revoluția din Ungaria, decât pe aspecte mult mai interesante, precum revendicări de înapoiere a provinciilor […]
CIA-ul despre mișcările studențești din România care se opuneau sovieticilor

Poate vă place și:

libris.ro