O victorie identitară românească la Carei, cât o victorie obținută pe câmpurile de luptă

Care ar fi marea victorie identitară românească de la Carei, v-ați putea întreba? Este vorba de începerea, după tărăgănări care păreau fără de sfârșit, a lucrărilor de reabilitare a soclului pe care este amplasat bustul lui Avram Iancu.

Au început lucrările de reabilitare soclu pe care stă bustul AVRAM IANCU la Carei, scrie buletindecarei.ro

O victorie identitară la Carei, cât o victorie obținută pe câmpurile de luptă, Foto: Buletin de Carei
O victorie identitară la Carei, cât o victorie obținută pe câmpurile de luptă, Foto: Buletin de Carei

Pentru mulți, mai ales pentru cei care nu sunt conștienți câtuși de puțin de situația nu tocmai plăcută în care se află comunitatea românească de la Carei, acest lucru ar putea părea de o banalitate extremă. Dar vă asigurăm că nu este deloc așa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Așa arată căminul cultural din satul Ianculești, Municipiul Carei
Așa arată căminul cultural din satul Ianculești, Municipiul Carei

Monumentul lui Avram Iancu de la Carei, ca de altfel și multe alte obiective culturale și identitare românești din Municipiul Carei, au fost lăsate special în paragină pentru a avea pe viitor pretext pentru demolarea lor.

 August 2019: căminul cultural din satul Ianculești, Municipiul Carei
August 2019: căminul cultural din satul Ianculești, Municipiul Carei

Așa s-a întâmplat și cu școala din Ianculești, lăsată în paragină și apoi demolată, la fel și cu căminul cultural din Ianculești, de asemenea aflat într-o stare de paragină și probabil căruia i se pregătește de către UDMR-iști aceeași soartă ca și școlii din localitate.

Pentru cei care cunosc zbaterile și frământările comunității românești de la Carei, obstacolele nenumărate ce păreau să nu se mai oprească, această victorie identitară românească la Carei pare cât o victorie obținută pe câmpurile de luptă. Da, pentru că din păcate aceste zone abandonate cu inconștiență de către autoritățile centrale ale statului român au devenit adevărate câmpuri de luptă pentru păstrarea identității românești.

Tot felul de sinecuriști obraznici și încuiați, cu funcții cât mai înalt posibile la vârful statului român, se bat cu pumnul în piept despre cum apără România drepturile identitare ale minorităților. Dar pe ale românilor, pe ale românilor cine le mai apără? Mai este statul român în slujba românismului, mai este el în sluba poporului român?

(VIDEO) Antiromânism la CAREI: ce firmă îndrăznește să reabiliteze soclul statuii lui AVRAM IANCU?
(VIDEO) Antiromânism la CAREI: ce firmă îndrăznește să reabiliteze soclul statuii lui AVRAM IANCU?

În afară de bucuria de a vedea reabilitat monumentul lui Avram Iancu de la Carei, prin această reabilitare se dejoacă și planurile vechi de ani de zile ale UDMR-iștilor de a demola acest monument cu o ridicată importanță simbolică și identitară pentru românii careieni.

“Bustul lui AVRAM IANCU din municpiul Carei este propus încă de acum 3 ani spre a fi demolat și înlocuit cu un monument artistic la nivelul solului, înconjurat de arbori verzi  aidoma celor din jurul Monumentului Ostașului Român.”, scria în 2016 buletindecarei.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

De 1 Decembrie sărbătorim Marea Unire la Chișinău

joi nov. 14 , 2019
Toți cei care simt, iubesc și trăiesc românește sunt invitați de către organizația de tineret Generația Unită la Chișinău pe 1 decembrie 2019 pentru a sărbători împlinirea a 101 ani de la Marea Unire. Manifestările vor avea loc duminică, 1 decembrie 2019, între orele 14:00 – 17:00, în Grădina Publică […]

Poate vă place și:

libris.ro