RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Românii cheltuie anual peste un miliard de euro pe mâncare nesănătoasă și de proastă calitate din afara țării

Avem o populație tot mai bolnavă, mai obeză, și cu obiceiuri alimentare nesănătoase, mai ales după ce au explodat numărul magazinelor stradale de tip fast food, și asta este atât de evident încât n-o mai poate nega nimeni. Nu-i de mirare că din această cauză abundă numărul foarte mare de farmacii, uneori dechise chiar una lângă alta prin marile orașe din România.

“Românii dau peste un miliard de euro pe mâncarea altora. Comerțul extern cu produse agro-alimentare consemnează un deficit de 1,14 miliarde de euro în primele opt luni ale anului, conform unei informări prezentate de Ministerul Agriculturii. “, scrie cotidianul.ro

Într-adevăr, românii aruncă foarte mulți bani pe niște produse alimentare de slabă calitate, nesănătoase, și culmea, în mod paradoxal chiar mai scumpe decât cele vândute în magazinele din țări cu un nivel de trai și o putere de cumpărare cu mult mai dezvoltate decâte cele din România.

Atât români care lucrează prin Cehia, Polonia, Slovacia, cât și prin țări precum Germania sau chiar Marea Britanie, au constatat că în România aceleași produse, vândute de către aceleași magazine, au prețuri mult mai mari și totodată sunt de o calitate mai slabă decât cele vândute în țările din vest.

libris.ro

În timp ce recoltele agricultorilor români se strică pe câmpuri sau sunt achiziționate la niște prețuri de mizerie de către niște samsari tot mai lacomi și mai nerezonabili față de ceea ce presupune munca și demnitatea de producător agricol, noua guvernare vine tocmai cu o nouă măsură în defavoarea producătorilor autohtoni:

“Prăpăd în agricultură. PNL anunță că nu mai susține producătorii autohtoni”, scrie capital.roContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info