Presa străină, chiar mai tembelă decât cea din România: “conservatorul Iohannis” și “suveranista Dăncilă”

O serie de publicații internaționale s-au arătat interesate de proaspăt încheiatele alegeri din România. Publicații precum El Pais (n.r. cel mai mare ziar din Spania), New York Times sau Repubblica, au alocat spații generoase pentru alegerile prezidențiale din România și au comentat rezultatul alegerilor.

Partea ciudată vine atunci când aceste publicații încep să-i descrie pe cei doi candidați la președinția României ajunși în turul doi: “conservatorul” Klaus Iohannis și pe “suveranista” Viorica Dăncilă.

Centrist, Iohannis? (n.r. vezi articolul din Repubblica / Iohannis, centrist și europenist) Ăsta nici măcar cu limba nu știe să “centreze”. Dacă ar fi fost titlu din presa din România mai curând am fi crezut că și-a prins cineva degetele în tastatură încercând să scrie … centurist.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Conservator??? De unde și până unde? Partea tristă este că ăsta se apropie mai mult de “ciuma roșie” decât oricare alt marțafoi (n.r. cităm din Rareș Bogdan care așa se referea el la colegii săi din PNL) de pe scena politică din România.

La fel de deplasată este și caracterizarea făcută Vioricăi Dăncilă. Ce fel de suveranistă poate fi ea dacă a dat credit unui proiect legislativ precum noul Cod Administrativ, cel care va impune în administrația românească limbile minorităților, încălcând flagrant Constituția României, de care și-a bătut joc luându-se de mână cu Iohannis?

Potrivit italienilor de la Reppublica, Viorica Dăncilă este asemenea liderilor suveraniști, conservatori, populiști și naționaliști din Europa: precum Viktor Orban din Ungaria și Jaroslaw Kaczynski din Polonia. Dacă Dăncilă ar fi fost măcar pe un sfert din cât sunt cei doi, atunci un alogen care urăște românii precum Iohannis ar fi fost suspendat de urgență, iar un partid antinațional precum UDMR nu ar mai fi fost cărat după fusta PSD-ului timp de trei decenii.

PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Antiromânul Dodon printre primii care l-au felicitat pe antiromânul Iohannis pentru "realegerea" sa în funcţie!

lun nov. 25 , 2019
Puțini români știu despre relația apropiată dintre Igor Dodon, președintele antiromân din Republica Moldova, și Klaus Werner Iohannis, președintele antiromân din România. (n.r. vezi și Igor Dodon îl roagă pe Iohannis să nu susțină unioniștii) Asta și pentru că sistemul mafiot din România prin toată caracatița mediatico-securistică s-a dat peste cap […]
Antiromânul Dodon printre primii care l-au felicitat pe antiromânul Iohannis pentru "realegerea" sa în funcţie!, Foto: presidency.ro / captura TV

Poate vă place și:

libris.ro