RSS
TwitterFacebookPinterest

Presa străină, chiar mai tembelă decât cea din România: “conservatorul Iohannis” și “suveranista Dăncilă”

O serie de publicații internaționale s-au arătat interesate de proaspăt încheiatele alegeri din România. Publicații precum El Pais (n.r. cel mai mare ziar din Spania), New York Times sau Repubblica, au alocat spații generoase pentru alegerile prezidențiale din România și au comentat rezultatul alegerilor.

apiland.ro

Partea ciudată vine atunci când aceste publicații încep să-i descrie pe cei doi candidați la președinția României ajunși în turul doi: “conservatorul” Klaus Iohannis și pe “suveranista” Viorica Dăncilă.

Centrist, Iohannis? (n.r. vezi articolul din Repubblica / Iohannis, centrist și europenist) Ăsta nici măcar cu limba nu știe să “centreze”. Dacă ar fi fost titlu din presa din România mai curând am fi crezut că și-a prins cineva degetele în tastatură încercând să scrie … centurist.

Conservator??? De unde și până unde? Partea tristă este că ăsta se apropie mai mult de “ciuma roșie” decât oricare alt marțafoi (n.r. cităm din Rareș Bogdan care așa se referea el la colegii săi din PNL) de pe scena politică din România.

La fel de deplasată este și caracterizarea făcută Vioricăi Dăncilă. Ce fel de suveranistă poate fi ea dacă a dat credit unui proiect legislativ precum noul Cod Administrativ, cel care va impune în administrația românească limbile minorităților, încălcând flagrant Constituția României, de care și-a bătut joc luându-se de mână cu Iohannis?

Potrivit italienilor de la Reppublica, Viorica Dăncilă este asemenea liderilor suveraniști, conservatori, populiști și naționaliști din Europa: precum Viktor Orban din Ungaria și Jaroslaw Kaczynski din Polonia. Dacă Dăncilă ar fi fost măcar pe un sfert din cât sunt cei doi, atunci un alogen care urăște românii precum Iohannis ar fi fost suspendat de urgență, iar un partid antinațional precum UDMR nu ar mai fi fost cărat după fusta PSD-ului timp de trei decenii.

PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atareContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]