libris.ro

Reflecții la răsturnarea din 1989 și impactul mintal după 30 de ani

Comunismul ne-a afectat nivelurile de funcționare cu efecte nocive:
1Efecte intra-personale: trăirea internă/launtrică (mintal-perceptual emotiv-simțăminte)
2Efecte inter-personale (ce, când, unde, de ce, cand și cu cine) vorbim cu oamenii individual sau în grup.
3Efecte intra-grup (cu ‘ai noștri’)
4Efecte inter-group (cu ‘ceilalți’)

-Interviu în numărul din 18 aprilie, 2018 Romanian Journal • New York, Cu Doamna profesoară Mariana Terra

Înainte de 1989 și după

“Să ne întoarcem la momentul plecării în Italia, la tratament. În sfârșit, în ianuarie 1984 am plecat în Italia. La Otopeni, securiștii m-au ridicat de pe targa pe care zăceam și m-au căutat pentru posibilă contrabandă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ne-au spart și valizele, căutând ceva incriminant în căptușeala lor. Tata s-a văzut nevoit să scoată cureaua lui și pe-a mea de la pantaloni ca să avem cu ce lega gențile. Așa am plecat din România comunistă.

Toată socoteala a durat vreo oră și îmi aduc aminte că, la intrarea în avion, pasagerii (care observaseră toată procedura din sala de așteptare), erau, culmea, furioși pe noi, pe mine și pe tata, din cauza întârzierii, nu pe securiști.

Erau instruiți să se supere pe victime, nu pe călăi. Absurdul trait. Totul ne-a lăsat un gust amar. Apropo, dupa caderea comunismului in 1989, tata a propus prin consulul Constantinescu din California schimbarea numelui aeroportului din „Otopeni” în „Henri Coandă”, propunere care a fost aprobată şi care a dus la numele aeroportului de azi.

Nu e de mirare. Spălarea creierelor din vremea comunismului a creat monștri de gândire și de atitudine. Continuați, vă rog. Trei luni mai târziu, la Spitalul „La Granda Niguarda” din Milano mi s-a făcut transplantul mult dătător de sănătate și de viață. Plecasem din „raiul comunist” pe targă și am fost vindecat în „capitalismul corupt” de către specialiști creștini.

Vă dați seama ce lecție de iubire creștinească am învățat din această experiență. După ce am plecat, comuniștii au regretat că ne-au lăsat pe tata și pe mine Afară. Au cerut guvernului italian să ne trimită înapoi, spunând că au găsit un tratament similar în România, cee ce era o minciună. Imediat am cerut azil politic și am solicitat să emigrăm în SUA.”

Comunismul ne-a afectat de asemenea la trei nivele din dimensiunea vieții:

Genetic (apa toxica, poluarea aerului, subnutriția, omorârea bebelușilor cu zile în incubatoare fără căldură și a pacienților în general din lipsa de medicamente și tratamente medicale existente în Vest, care în 50 de ani ne-au modificat structura genetică).

Traumele decimării a 10% din populatia Tarii în închisori, a celor mai buni dintre noi și Securitatea comunistă omorând populația direct (grănicerii de pe Dunăre pe fugarii înspre Vest, și predarea basarabenilor care au trecut Prutul înapoi rușilor și care veneau ca refugiați) sau lent (prin transformarea Tarii într-o colonie de sclavi cu noii boieri aciuati in Cartierul Primaverii, la statiuni precum Neptun s.a.m.d.), controlul și piedicele puse de comuniști oamenilor de caracter integru și merit profesionist adevărat (fuga Nadiei Comaneci, exilul lui Gheorghe Zamfir și a celor prezenți în parohiile românesti de pe glob, de exemplu).

Extern/Social: pierderea de valori superbe ale națiunii daco-române, de la distrugerea în pușcării, al fugii în exil.

Perceptual: confundarea României (Țara) cu România (partidul Comunist) și prin urmare dezicerea de Țară. Valorile acestea se însumează în procentajul: 50% genetic; 10% factorii externi; și 40% percepțiile noastre care dau sau nu un rost de recunoștință sau indiferență, sau disperare a vieții noastre.

Doamna Elena Mitru în Bagheta Roșie îl citează pe Petre Țuțea care spunea că a avut ghinionul ca să facă treisprezece ani de pușcărie pentru un popor de idioți. În aparenta derogatorie, aceasta reflecție a lui Țuțea este de fapt o declarație de dragoste pentru români.

Asta pentru ca dragostea implică sacrificiu, și cine se sacrifică pentru altcineva face o decizie sentimentală, nu logică, deci anti-logică, prin urmare este un idiot /idioată.

Socialismul în schimb (Nazist și Comunist) sacrifică pe altii. Comuniștii au sacrificat 200 de milioane de oameni în 100 de ani (și continua). În timp ce sacrificul din dragoste este un dar de sine din iubire, sacrificiul altora, este făcut din ură și fără aprobarea victimelor.

Comunismul este o mișcare satanistă dupa cum pastorul și supravietuitorul pușcăriilor comuniste Richard Wurmbrand a detailat în cartea sa Marx și Satana. Scopul satanismului este sacrificiul de vieți umane lui Lucifer. În timp ce în Crestinism, Isus s-a sacrificat pentru oameni, în satanism se așteaptă sacrificarea oamenilor lui Lucifer.

Sub egida ateismului, comunismul a folosit simbolismele satanice precum cel al stelei roșii, falsul Mesia (Lenin), falsul mormânt “sfânt” (mumia lui Lenin dinKre mlin), și distrugerea de locașuri religioase cu coruperea celor care au supraviețuit în numele“clasei muncitoare” (în special al locașurilor creștine).

Pentru că satanismul solicita de la credincioșii săi “ordine prin haos” și sadism, sacrificul de tip genocid de vieți umane este o constantă precedată de abuz mintal, emotiv, fizic/sexual, duse până la exacerbare.

Astfel vedem ceremonii satanice de “reeducare” a oamenilor pe sistem satanic, de la pușcăriile și gulagurile comuniste (fenomenul Pitești), la școlile cu îndoctrinare bazată pe ura, turnătorie și îndoctrinarea spre genocid a copiilor, adolescenților și a adulților, sub titulatura inocentă de “revoluție.”

Ori revoluție/revolver, înseamna întoarcerea cu fundul în sus a omenirii, care implică inainte de orice, distrugere. Și nazistii lui Hitler ca și comunistii lui Stalin si Mao au folosit etichete simpliste pentru oamenii pe care au vrut să-i distrugă, chemându-i “inferiori” și “dușmani.” Atat Hitler cât și dictatorii comuniști s-au inspirat din lucrările bazate pe falsele biologii și sociologii ale lui Karl Marx.

Iar Karl Marx a venit dintr-o familie satanică și a aplicat strategia de minciună: Cea mai bună strategie a diavolului este ca să ne convingă ca nu există (ateismul). Scrierile, agenda, și acțiunile generate de scrierile sale au aratat în schimb exact opusul: comunismul este un cult satanic bazat pe sacrificiul de victime siluite de sistem.

Dupa căderea cel puțin oficială a comunismului și ridicarea cortinei de fier, s-a strecurat în România și pleava din Occident, nu numai abundența mult dorită.

Diferența este ca acum, spre diferența de comunism alegem individual căile vieții. Guvernul nu ne mai trimite Securitatea ca să ne aresteze pentru “crima de gândire” sau crima de “liber cuvânt.” Suntem liberi arbitri și putem alege calea spre libertate, dictatura sau libertinaj. Să nu uităm că germanii au ales nazist-socialismul în mod democratic, pe când românii au trebuit să aiba rezultatul alegerilor nu numai măsluite, ci chiar inversate, ca să aiba pe cei o mie de oameni care se declarau membrii de partid comunist în perioada interbelică cocoțați la putere (cu crimele executate de armata rusească ocupantă).

În perioada comunistă eram numai în controlul lăuntric (intra-personalul). Acum avem același acces la sine dupa cum putem alege și cu cine ne asociem. Depinde de noi ca să ne implementăm drepturile și responsabilitățile de români și în aceasta constă marea diferență dintre comunism și post comunism.

Pagina autorului
Web: http://gabrielgherasim.com/index.html

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Gherasim Gabriel Teodor

scriitor român, stabilit in SUA corespondent și colaborator la mai multe publicații din SUA, România, etc