RSS

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Vă mirați că România este condusă de nulități în condițiile în care are atât de mulți oameni inteligenți, cinstiti, capabili?

Print Friendly, PDF & Email

Furați de iluzia dreptului de a alege, uităm de chestiunea elementară a dreptului de a candida, un drept care ne este drastic îngrădit; tocmai de aceea nu avem de fapt nici dreptul real de a alege; adică ai de ales între variantele oferite de sistem, nu între cele pe care poporul le-ar putea genera.

Partidul unic pentru a cărui candidați ne certăm aiurea noi între noi la ”alegeri” a avut grijă de a construi un sistem închis al așa-zisei democrații. În România, pentru a putea candida la Președenție de exemplu, este nevoie să strângi un număr de 200 000 de semnături, un număr cu mult mai mare comparativ cu majoritatea țărilor din Europa.

Pentru a reusi în MOD REAL acest lucru, trebuie să ai resurse financiare considerabile care îți asigură logistica necesară îndeplinirii lui. Chiar nu este usor deloc fără mulți bani, mai ales că aceste semnături trebuie să fie adunate într-un timp foarte scurt, conform legii.

Pentru alegerile parlamentare, dacă înființezi un partid, sunt necesari si mai mulți bani, sistemul a avut grijă si de asta. Fiecare candidat de pe listele unui partid trebuie să depună o garantie financiară considerabilă la stat pentru a putea candida, sumă pe care o pierde dacă partidul nu ia în alegeri 5%. Să ai o minimă șansă ar fi bine să depui liste în cel puțin 25 de județe.

Sume enorme pentru oamenii simpli, rețineți, asta nu include propaganda electorală, ci strict dreptul de a candida. La alegerile parlamentare ni se dă iluzia democrației prin faptul ca un partid poate fi constituit cu 3 membri, dar iluzia dispare când aduni sumele pe care fiecare om de pe listele acelui partid trebuie să le depună pentru a putea candida, adică 10 salarii brute minime pe economie pentru FIECARE candidat la camera deputaților si tot atât pentru FIECARE candidat pentru senat.

La europarlamentare trebuie să depui ca garanție 200 de salarii brute minime pe lista de județ. Să ai sanse reale în aceste alegeri, numai pentru a avea posibilitatea de a candida, fără să pui la socoteală promovarea…faceți voi singuri calculul.

Am spus numai pentru 25 de județe…partidul unic are filiale în fiecare localitate din România si de aceea câstigă de fiecare dată, pentru că își permite, pentru că el a făcut sistemul care ucide democrația, un sistem care ne învrăjbeste, tocmai prin inocularea iluziei că avem dreptul de a alege…un drept pe care nu-l avem, pentru că nu-l avem pe acela de a candida; si atunci vă mirați că România este condusă de nulități în condițiile în care are atât de mulți oameni inteligenți, cinstiti, capabili.

În 1990 partidul unic a pus mâna pe resursele întregii țări, pe care mai apoi le-a distribuit filialelor, cercul acesta vicios nici până astăzi nu a putut fi spart…să vă mai povestesc de câți bani e nevoie să iei o licență de radio sau de televiziune?

Nu cred că e nevoie…dar sunt convins că fiecare dintre voi vă dați seama de câtă Credință ar trebui să avem pentru a sparge odată si odată, această rotativă infernală. Este nevoie de multă, multă, Credință. E nevoie de determinare, jertfă, luciditate.

Este nevoie de mulți oameni capabili să aibă această Credință, pentru a putea alege grâul de neghină. Este nevoie de oameni care nu se luptă pentru jucării, ci pentru un Ideal.
Doamne ajută!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info