libris.ro

Vă mirați că România este condusă de nulități în condițiile în care are atât de mulți oameni inteligenți, cinstiti, capabili?

Furați de iluzia dreptului de a alege, uităm de chestiunea elementară a dreptului de a candida, un drept care ne este drastic îngrădit; tocmai de aceea nu avem de fapt nici dreptul real de a alege; adică ai de ales între variantele oferite de sistem, nu între cele pe care poporul le-ar putea genera.

Partidul unic pentru a cărui candidați ne certăm aiurea noi între noi la ”alegeri” a avut grijă de a construi un sistem închis al așa-zisei democrații. În România, pentru a putea candida la Președenție de exemplu, este nevoie să strângi un număr de 200 000 de semnături, un număr cu mult mai mare comparativ cu majoritatea țărilor din Europa.

Pentru a reusi în MOD REAL acest lucru, trebuie să ai resurse financiare considerabile care îți asigură logistica necesară îndeplinirii lui. Chiar nu este usor deloc fără mulți bani, mai ales că aceste semnături trebuie să fie adunate într-un timp foarte scurt, conform legii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Pentru alegerile parlamentare, dacă înființezi un partid, sunt necesari si mai mulți bani, sistemul a avut grijă si de asta. Fiecare candidat de pe listele unui partid trebuie să depună o garantie financiară considerabilă la stat pentru a putea candida, sumă pe care o pierde dacă partidul nu ia în alegeri 5%. Să ai o minimă șansă ar fi bine să depui liste în cel puțin 25 de județe.

Sume enorme pentru oamenii simpli, rețineți, asta nu include propaganda electorală, ci strict dreptul de a candida. La alegerile parlamentare ni se dă iluzia democrației prin faptul ca un partid poate fi constituit cu 3 membri, dar iluzia dispare când aduni sumele pe care fiecare om de pe listele acelui partid trebuie să le depună pentru a putea candida, adică 10 salarii brute minime pe economie pentru FIECARE candidat la camera deputaților si tot atât pentru FIECARE candidat pentru senat.

La europarlamentare trebuie să depui ca garanție 200 de salarii brute minime pe lista de județ. Să ai sanse reale în aceste alegeri, numai pentru a avea posibilitatea de a candida, fără să pui la socoteală promovarea…faceți voi singuri calculul.

Am spus numai pentru 25 de județe…partidul unic are filiale în fiecare localitate din România si de aceea câstigă de fiecare dată, pentru că își permite, pentru că el a făcut sistemul care ucide democrația, un sistem care ne învrăjbeste, tocmai prin inocularea iluziei că avem dreptul de a alege…un drept pe care nu-l avem, pentru că nu-l avem pe acela de a candida; si atunci vă mirați că România este condusă de nulități în condițiile în care are atât de mulți oameni inteligenți, cinstiti, capabili.

În 1990 partidul unic a pus mâna pe resursele întregii țări, pe care mai apoi le-a distribuit filialelor, cercul acesta vicios nici până astăzi nu a putut fi spart…să vă mai povestesc de câți bani e nevoie să iei o licență de radio sau de televiziune?

Nu cred că e nevoie…dar sunt convins că fiecare dintre voi vă dați seama de câtă Credință ar trebui să avem pentru a sparge odată si odată, această rotativă infernală. Este nevoie de multă, multă, Credință. E nevoie de determinare, jertfă, luciditate.

Este nevoie de mulți oameni capabili să aibă această Credință, pentru a putea alege grâul de neghină. Este nevoie de oameni care nu se luptă pentru jucării, ci pentru un Ideal.
Doamne ajută!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș