Paradox la IAȘI în învățământ: să te plângi tocmai lui Iohannis de hoția PNL-ului!?

Sindicatele din Educație din Iași n-au găsit cui să se mai plângă despre potlogăriile PNL-ului decât președintelui Klaus Iohannis? “Sindicatele din Educație de la Iași acuză Guvernul PNL de numirea pe criterii politice a inspectorilor școlari”, scrie hotnews.ro.

apiland.ro

Ridicolul situației este deja unul de proporții grotești, mai ales și ținând cont de faptul că profesorii ieșeni cel puțin, dar și cei de la nivel național, s-au numărat printre susținătorii tradiționali ai PNL-ului.

POLITIZAREA EDUCAȚIEI – VARIANTA PNL ÎN ATENȚIA DOMNULUI PREȘEDINTE PROF. KLAUS WERNER IOHANNIS Domnule Președinte,
Uniunea Sindicatelor Libere din Învățămȃntul Preuniversitar Iași dorește să vă aducă la cunoștință un fenomen care se produce din nou la nivelul Inspectoratelor Școlare Județene.

Așa cum vă amintiți, în momentul lansării proiectului ,,Romȃnia educată” în 5 decembrie 2018, la Palatul Cotroceni, vi s-a adresat o întrebare ce viza Inspectoratele Școlare Județene de către domnul Moise Guran. Răspunsul pe care l-ați oferit făcea referire la un anumit grad de politizare pe care îl regăsim în cadrul Inspectoratelor Școlare.

Cităm aproximativ ceea ce ați afirmat și anume că: ,,dacă intri într-un ISJ nu există Inspector care să nu aibă carnet de partid”. (…)

Am fost martorii unor destituiri de Inspectori Generali și numirea evidentă a altora pe criterii politice. (…) Ceea ce se întȃmplă în ultimele trei luni, încalcă spiritul proiectului ,,Romȃnia educată” și, evident, articolul 7 din actuala Lege a Educației Naționale care atestă expres că: ,,În unitățile, în instituțiile de învățămȃnt și în toate spațiile destinate educației (…) sunt interzise (…) activități de natură politică” “, se arată în comunicatul de presă al USLIP Iași

Paradox la IAȘI în învățământ: să te plângi tocmai lui Iohannis de hoția PNL-ului!?, Foto: captură Facebook / USLIP Iași
Paradox la IAȘI în învățământ: să te plângi tocmai lui Iohannis de hoția PNL-ului!?, Foto: captură Facebook / USLIP Iași

Într-un comunicat de presă scris și “în atenția domnului președinte prof. Klaus Werner Iohannis”, liderii sindicatelor din Educație din Iași au ieșit cu jalba în băț tocmai la tătucul “Guvernului Meu”, jelindu-se cu privire la numirea pe criterii politice a inspectorilor școlari de către hoardele liberale.

Păi să nu râzi până și cu fundul? Cum mă? Să te plângi tocmai lui Iohannis de hoția PNL-ului!?


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]