Pe 24 ianuarie Ursul Moldovenesc și Călușul Oltenesc vor poposi la Covasna

24 Ianuarie, Covasna.
De Ziua Unirii Principatelor Române, Ceata Mare a Urșilor din Dărmănești jud. Bacău vine la Sfântu Gheorghe alături de Călușul Oltenesc jucat de brașovenii de la ”Crai Nou” și ”Poienița” din Brașov.

Cele mai vechi obiceiuri din Moldova și Țara Românească își dau mâna în Covasna la inițiativa Asociației Calea Neamului, cu susținerea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, în programul oficial al manifestărilor organizate de Prefectura Covasna cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

Evenimentele încep la ora 12 si se termină în jur de ora 14.Transmitem pe această cale din adâncul inimii mulțumirile noastre Cetei de Urși și domnului primar al orașului Dărmănești, Constantin Toma, precum si celor două ansambluri folclorice din Brașov aflate sub prestigioasa egidă a Centrului Cultural Reduta, coordonate de domnul Benone Pepine, care vin la Sfântu Gheorghe pe 24 Ianuarie din dragoste frățească, cu cele mai calde sentimente românești.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Mulțumim bineînțeles deasemenea, Instituției Prefecturii Covasna, condusă de domnul prefect Iulian Todor, pentru deschiderea acordată.
Este de datoria noastră să-i primim așa cum se cuvine pe cei care Păstrează Obiceiurile Străvechi ale Jocului Ursului și ale Călușarilor, în primul rând printr-o participare numeroasă transpusă într-un cadru festiv si solemn, care caracterizează o Zi Națională.
Doamne ajută frați și surori!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Nota noastră: România este astfel ReUnită simbolic la Sfântu Gheorghe în județul Covasna, într-o manifestare care readuce laolaltă românii din toate cele trei provincii istorice: Ursul Moldovenesc și Călușul Oltenesc se întânesc la Covasna, având ca gazdă românii din inima Țării. Felicitări sincere inițiatorilor și organizatorilor acestor manifestări, felicitări tuturor celor care simt și gândesc românește!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns

Next Post

Liberalii "roșii" vor să desființeze și IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului)?

sâm ian. 11 , 2020
Se desființează IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului )? Radu Preda: “Victimele comunismului vor fi abandonate“. Să fie doar un zvon ? Se desființează IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului ), se întreabă Radu Preda directorul institutului.  După desfiinţarea „Institutului revoluţiei Romane din Decembrie 1989” a început să circule informaţia […]

Poate vă place și:

libris.ro