Pe 24 ianuarie Ursul Moldovenesc și Călușul Oltenesc vor poposi la Covasna

24 Ianuarie, Covasna.
De Ziua Unirii Principatelor Române, Ceata Mare a Urșilor din Dărmănești jud. Bacău vine la Sfântu Gheorghe alături de Călușul Oltenesc jucat de brașovenii de la ”Crai Nou” și ”Poienița” din Brașov.

Cele mai vechi obiceiuri din Moldova și Țara Românească își dau mâna în Covasna la inițiativa Asociației Calea Neamului, cu susținerea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, în programul oficial al manifestărilor organizate de Prefectura Covasna cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

Evenimentele încep la ora 12 si se termină în jur de ora 14.Transmitem pe această cale din adâncul inimii mulțumirile noastre Cetei de Urși și domnului primar al orașului Dărmănești, Constantin Toma, precum si celor două ansambluri folclorice din Brașov aflate sub prestigioasa egidă a Centrului Cultural Reduta, coordonate de domnul Benone Pepine, care vin la Sfântu Gheorghe pe 24 Ianuarie din dragoste frățească, cu cele mai calde sentimente românești.

Mulțumim bineînțeles deasemenea, Instituției Prefecturii Covasna, condusă de domnul prefect Iulian Todor, pentru deschiderea acordată.
Este de datoria noastră să-i primim așa cum se cuvine pe cei care Păstrează Obiceiurile Străvechi ale Jocului Ursului și ale Călușarilor, în primul rând printr-o participare numeroasă transpusă într-un cadru festiv si solemn, care caracterizează o Zi Națională.
Doamne ajută frați și surori!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

apiland.ro

Nota noastră: România este astfel ReUnită simbolic la Sfântu Gheorghe în județul Covasna, într-o manifestare care readuce laolaltă românii din toate cele trei provincii istorice: Ursul Moldovenesc și Călușul Oltenesc se întânesc la Covasna, având ca gazdă românii din inima Țării. Felicitări sincere inițiatorilor și organizatorilor acestor manifestări, felicitări tuturor celor care simt și gândesc românește!


About the Author

Mihai Tirnoveanu
Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]