Liberalii “roșii” vor să desființeze și IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului)?

Se desființează IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului )? Radu Preda: Victimele comunismului vor fi abandonate“.

Să fie doar un zvon ? Se desființează IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului ), se întreabă Radu Preda directorul institutului.

libris.ro

 După desfiinţarea „Institutului revoluţiei Romane din Decembrie 1989” a început să circule informaţia ca Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului ( I.I.C.C.M.E.R. ) ar fi următorul pe listă. Informaţiile au încetat să fi un simplu zvon speculativ astăzi când Teologul clujean Radu Preda a postat astăzi pe Facebook o postare în acest sens:

„Circulă zvonul că Guvernul ar dori, la presiunea Cotroceniului, să desființeze IICCMER. Cu un buget minimal, raportat la alte instituții, având rezultate reale în devoalarea crimelor comunismului, o asemenea decizie nu poate fi motivată, ipocrit, de lipsa banilor. Ea ar fi motivată doar de lipsa empatiei față de istoria recentă. Sper, alături de colegii mei, să nu se întâmple acest lucru. Dacă se va întâmpla, totuși, atunci vom fi, trei decenii de la căderea simbolică a comunismului, la ora adevărului: securitatea pe stil nou va învinge, așa cum a făcut-o și în economie, în politică sau în alte “sectoare”. Victimele comunismului vor fi abandonate în efuziunea măririi indemnizațiilor și speciilor speciale. Ce ţară tristă și lipsită de demnitate! Doar Dumnezeu ne mai păzește…”, a scris Radu Preda pe FaceBook 

O informaţie pe surse şocantă!

 O informaţie pe surse spune că ar exista un plan „ocult” ca toate institutele importante de cercetare a istoriei recente din Bucureşti care se ocupă de comunism, exil, totalitarism, revoluţie să fie concentrate într-un singur institut. Acest mega institut ar urma să fie subordonat fie Guvernului fie facultăţii de Ştiinţe Politice sau Istorie după cum Institutul Cultural Român este subordonat senatului. O altă variantă ar fi ca toate aceste institute să fie transferate la Academia Romana fie la Institutul Iorga acestea fiind instituţii care deţin patrimoniu şi spaţiul adecvat desfăşurării activităților specifice.

Planul dacă este adevărat e catastrofal, fiecare instituţie operează pe o felie, deţine o arhivă şi o bibliotecă în acest sens. Fiecare institut are o echipă de cercetători specializaţi pe felia lor. Astfel Institutul Revoluţiei ar fi trebuit să studieze ce s-a întâmplat în decembrie 89, IICCMER. investighează crimele comunismului, Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, totalitarismul în ansamblu, Institutul Iorga istoria în general ş.a.m.d.

Ideea, dacă ar fi reală, ar fi mai proastă decât ideea guvernului PSD de a reuni Muzeul Țăranului cu Muzeul Satului. Iar ideea să le desfiinţeze pur şi simplu ar fi o ticăloşie fără margine.

ICCMER ?

 ICCMER a fost înființat în 2005, cu scopul principal de a investiga și identifica abuzurile și crimele făcute pe durata dictaturii bolşevice din România. Institutul, când ajunge la nişte concluzii, are atribuţia de a sesizarea organelor îndreptățite să ia măsuri, de asemenea conservă memora crimelor totalitarismului comunist de la noi și din lume, şi a exilului românesc. În ultimul timp Institutul a făcut o serie de investigaţii spectaculoase privind soarta luptătorilor din rezistenţă armată anticomunistă. Se spune că institutul ar fi căzut în dizgraţie în 2015, când conducerea sa s-a exprimat categoric împotriva legii 217 poreclită la acea dată şi legea „anti-legionara”.

Sursa: Războiul Informațional


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]