Valentin Roman, preşedintele Asociației „Vatra Daciei”: Ori se vrea ruperea României… și izolarea Ardealului de restul țării ori suntem cu adevărat un neam de dobitoci?

Valentin Roman, preşedinte şi membru fondator al Asociației Vatra Daciei, absolvent de facultate de jurnalism și filosofie, trage niște semne serioase de întrebare cu privire la pretextele care stau în spatele sabotării autostrăzii Sibiu-Piteşti: cum este posibil ca în cazul unor vestigii arheologice de o importanță colosală să nu se modifice proiectele de autostradă, însă pentru un gândac să poată fi suspendată construcția unei autostrăzi peste Carpați, vitală pentru românii din cele două provincii istorice?

“Trăim în țara în care traseul unor tronsoane de autostradă nu se modifică dacă ar întâlni în cale vreun sit arheologic important, în care nu contează dacă asfaltul ar acoperi vestigii milenare (vedeți postările mele legate de distrugerile de la Turdaș și Tărtăria), dar în care se poate suspenda construcția unei autostrăzi peste Carpați pe motiv că… este afectată viața unei anumite specii de gândaci, așa cum ne-a pus în vedere Comisia Europeană.

Ori se vrea ruperea României… și izolarea Ardealului de restul țării, ori suntem cu adevărat un neam de dobitoci? Ori ambele?”, a scris pe facebook Valentin Roman

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Foto: captură Facebook / Valentin Roman

Tot Valentin Roman atrăgea atenția și asupra unui alt incident cu aromă secesionistă, antiromânească, respectiv îndepărtarea samavolnică a statuii lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea:

“Unde-s românii din Oradea, unde-s românii din Bihor?! Toți dormiți în izmene?! Toți ați pus botul că statuia lui Mihai a fost luată pentru ”recondiționare” și va fi expusă iar undeva prin 2021 pe nu știu unde prin oraș?! A fost dusă direct spre depozitare, nu spre recondiționare. Mama ei de viață, cu atâția lași în neamul ăsta, încep să cred tot mai mult că ne merităm soarta. Statuia a fost apărată în stradă doar de o mână de oameni și ăia toți foste cadre militare, care AU PLĂTIT DIN BANII LOR pentru statuie ani de zile, STATUIA ESTE PROPRIETATE PRIVATĂ A CÂTORVA ROMÂNI, deci actul mutarii este ilegal și forțat.

Asta e la fel precum când am început noi să ne ocupam de Nadăș și veneau oameni și din alte sate să ne spună că și la ei e jale și să-i ajutăm. Băiii, români, o mână de oameni nu pot rezolva totul!!! Coalizați-vă, actionați, în plan local, împotriviți-vă abuzurilor, nu mai așteptați să vină alții să vă salveze. Or veni și alții, însă primul pas trebuie să-l faceți voi, în satul vostru, comuna voastră, orașul vostru. Nu mai dormiți, dracului, că vă pierdeți țara! Lăsați bârfa și cârciuma și acționați! Nu vă mai vindeți pământul pe 1000 euro hectarul că va vor blestema copiii și nepoții! De ce nu ați ieșit în stradă, orădeni, când simbolurile vă sunt purtate cu tirul prin oraș și statuia marelui Mihai batjocorită?! Iarăși românul, dupa tragica lui meteahnă, așteaptă să facă altul în locul său, că el are treabă, se uită la ”folbal” și citeste cancan… “, a scris Valentin Roman pe facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la IAȘI

mar ian. 14 , 2020
Ziua Culturii Naționale la Palatul Culturii din Iași “Sub patronajul Ministerului Culturii, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Direcția Județeană pentru Cultură Iași, având drept parteneri Academia Europeană pentru Cultură și Artă din Chișinău și Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, organizează miercuri, 15 ianuarie 2020, la Palatul Culturii, […]

Poate vă place și:

libris.ro