Valentin Roman, preşedintele Asociației „Vatra Daciei”: Ori se vrea ruperea României… și izolarea Ardealului de restul țării ori suntem cu adevărat un neam de dobitoci?

Valentin Roman, preşedinte şi membru fondator al Asociației Vatra Daciei, absolvent de facultate de jurnalism și filosofie, trage niște semne serioase de întrebare cu privire la pretextele care stau în spatele sabotării autostrăzii Sibiu-Piteşti: cum este posibil ca în cazul unor vestigii arheologice de o importanță colosală să nu se modifice proiectele de autostradă, însă pentru un gândac să poată fi suspendată construcția unei autostrăzi peste Carpați, vitală pentru românii din cele două provincii istorice?

„Trăim în țara în care traseul unor tronsoane de autostradă nu se modifică dacă ar întâlni în cale vreun sit arheologic important, în care nu contează dacă asfaltul ar acoperi vestigii milenare (vedeți postările mele legate de distrugerile de la Turdaș și Tărtăria), dar în care se poate suspenda construcția unei autostrăzi peste Carpați pe motiv că… este afectată viața unei anumite specii de gândaci, așa cum ne-a pus în vedere Comisia Europeană.

Ori se vrea ruperea României… și izolarea Ardealului de restul țării, ori suntem cu adevărat un neam de dobitoci? Ori ambele?”, a scris pe facebook Valentin Roman

Foto: captură Facebook / Valentin Roman

Tot Valentin Roman atrăgea atenția și asupra unui alt incident cu aromă secesionistă, antiromânească, respectiv îndepărtarea samavolnică a statuii lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea:

“Unde-s românii din Oradea, unde-s românii din Bihor?! Toți dormiți în izmene?! Toți ați pus botul că statuia lui Mihai a fost luată pentru ”recondiționare” și va fi expusă iar undeva prin 2021 pe nu știu unde prin oraș?! A fost dusă direct spre depozitare, nu spre recondiționare. Mama ei de viață, cu atâția lași în neamul ăsta, încep să cred tot mai mult că ne merităm soarta. Statuia a fost apărată în stradă doar de o mână de oameni și ăia toți foste cadre militare, care AU PLĂTIT DIN BANII LOR pentru statuie ani de zile, STATUIA ESTE PROPRIETATE PRIVATĂ A CÂTORVA ROMÂNI, deci actul mutarii este ilegal și forțat.

Asta e la fel precum când am început noi să ne ocupam de Nadăș și veneau oameni și din alte sate să ne spună că și la ei e jale și să-i ajutăm. Băiii, români, o mână de oameni nu pot rezolva totul!!! Coalizați-vă, actionați, în plan local, împotriviți-vă abuzurilor, nu mai așteptați să vină alții să vă salveze. Or veni și alții, însă primul pas trebuie să-l faceți voi, în satul vostru, comuna voastră, orașul vostru. Nu mai dormiți, dracului, că vă pierdeți țara! Lăsați bârfa și cârciuma și acționați! Nu vă mai vindeți pământul pe 1000 euro hectarul că va vor blestema copiii și nepoții! De ce nu ați ieșit în stradă, orădeni, când simbolurile vă sunt purtate cu tirul prin oraș și statuia marelui Mihai batjocorită?! Iarăși românul, dupa tragica lui meteahnă, așteaptă să facă altul în locul său, că el are treabă, se uită la ”folbal” și citeste cancan… “, a scris Valentin Roman pe facebook

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns