Tăcere suspectă a societăţii civile în legătură cu activarea procedurii de monitorizare a României din cauza schimbării electorale

Joi, 16 ianuarie 2020, a fost activată procedura de examinare a respectării normelor democratice în România, în cazul angajării răspunderii Guvernului Ludovic Orban pe schimbarea legislaţiei electorale, de către Comisia de Monitorizare a APCE. 

Opoziția actuală atrage acum atenția cu privire la tăcerea suspectă a societății civile, extrem de vocală pe vremea guvernării PSD la astfel de situații când România intra sub diverse pretexte sub lupa instituțiilor europene sau internaționale.

„Sesizez o tăcere suspectă a societăţii civile în legătură cu activarea procedurii de monitorizare a României din cauza schimbării electorale”, a declarat deputatul PSD Beatrice Tudor

Deputatul PSD de Bucureşti, Beatrice Tudor, a declarat, că observă o tăcere pe care o consideră “suspectă şi complice” din partea societăţii civile, în ceea ce priveşte activarea procedurii de monitorizare a României din cauza schimbării legislaţiei electorale la doar câteva luni înaintea scrutinului.

“În cursul zilei de joi, 16 ianuarie, a apărut informaţia că a fost activată procedura de examinare a respectării normelor democratice în România, în cazul angajării răspunderii Guvernului Ludovic Orban pe schimbarea legislaţiei electorale, de către Comisia de Monitorizare a APCE. De atunci şi până acum am observat o tăcere suspectă şi complice a societăţii civile. Un raportor urmează să vină în ţara noastră să evalueze situaţia şi totuşi, toate organizaţiile media şi civice extrem de vocale în cazul OUG 13, de exemplu, tac chitic. Este un dublu standard evident şi ipocrit: când PSD pune nişte legi în acord cu deciziile CCR este subminată democraţia, când PNL modifică legislaţia electorală cu doar câteva luni înainte de alegeri nu pare să fie nicio problemă”, a declarat Beatrice Tudor.

[one_half] [/one_half]

Deputatul PSD de Bucureşti a mai afirmat că solicită public tuturor organizaţiilor non-guvernamentale care s-au pronunţat în cazul OUG 13 să se pronunţe şi în legătură cu decizia guvernului Orban de a-şi angaja răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale.

“Trebuie să avem curajul, odată şi odată, să expunem ipocrizia din spaţiul public românesc, aşa că solicit tuturor ONG-urilor care au avut poziţii publice pe subiectul OUG 13 să se poziţioneze public şi pe ceea ce face acum Guvernul Orban. Altfel, nu avem societate civilă, ci doar societate partizană”, a mai spus Beatrice Tudor.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns