De ce este gazul mai scump cu aproape 30% la București decât la Viena?

În urmă cu doar câțiva ani publicam un articol intitulat Austria prosperă de pe urma petrolului românesc în timp ce românii plătesc cel mai mare preț la benzină din Europa, un articol preluat de mai multe publicații din România și care a trezit pe ici pe colo câțiva români din amorțeala indusă și inoculată zilnic pe toate canalele și mijloacele de (dez)informare de către propaganda profund antiromânească din mass media „noastră”.

„Gazul românesc, mai scump decât la Viena. De ce avem cele mai mari prețuri? Diferenţa dintre indicele bursei de la Bucureşti şi cel de la Viena a fost şi mai mare în noiembrie, când gazele s-au tranzacţionat cu 107,15 lei pe MWh în România şi cu 77,04 lei pe MWh în Austria.”, scrie evz.ro

Citește și: Austria își continuă asiduu politica de ucidere a economiei românești. Măsurile luate de Austria, un pericol pentru securitatea energetică a României!

S-a ajuns din păcate fix la ceea ce preconizam noi că o să se ajungă: presa din România scrie astăzi despre un paradox aparent inexplicabil, al românilor care au ajuns să plătească la București o factură la gaze cu aproape 30% mai mare decât la Viena, deși România este o țară cu resurse proprii de gaze naturale.

De ce este mai scump gazul „românesc”, deși România deține propriile resurse de petrol și gaze naturale, iar Austria nu? Explicația este foarte simplă: de proști, de USR-iști, de TFL-iști, de #Rezistenți, de băsiști, de iohanniști, de imbecili care ne sabotăm singuri țara și economia națională.

Citește și: Liberali ați vrut? Liber va fi și prețul la gaze! Liberalizarea va face găuri serioase în buzunarele românilor!

[one_half] [/one_half]

Au habar mercenarii antiromâni din politică și din presă, protestatarii de profesie, și restul hoardelor antiromânești, despre configurația bursei de gaze din Austria? Că 50% aparține statului austriac și cealaltă jumătate aparține Gazprom, adică Rusiei? Și că de fapt jocul dublu pe care-l fac Austria și Germania produce acest paradox în România, ca gazul românesc să fie cu aproape 30% mai scump pentru români decât este pentru austrieci?

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns