PROTEST: Situația familiei medicului român Camelia Smicală s-a înrăutățit

Situația familiei medicului român din Finlanda Camelia Smicală s-a înrăutățit, copii sunt traumatizați

 Miercuri, 15 ianuarie 2020, medicul român Camelia Smicală a postat pe FaceBook un mesaj îngrijorător:

„Copiii au fost găsiți, ridicați de către 5 mașini de poliție, duși la psihiatrie iar pe mine mă vor închide.”

 Ultimele evenimente:

 Cei doi copii Mihai şi Maria traumatizatț de autorităţi au fugit de la centru de plasament dorind să fie alături de mama lor. În momentul în care cei doi minori au fost reperaţi poliţia a făcut o intervenţie brutală şi traumatizantă, potrivit declaraţiilor mamei: “cu 5 maşini de poliţie”.

O primă reacţie a venit de la Europarlamentarul Maria Grapini care i-a cerut noului premier finlandez o întrevedere. Mai multe pe DcNews

Episcopia Ortodoxă Scandinavia, a avut o poziţie fermă în care roagă intervenţia reprezentanţilor statului român în soluţionarea situaţiei. Mai multe infornații: [(AICI)]

+Părintele Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord  

 – Apel –

 Situația familiei medicului român din Finlanda Camelia-Mihaela Smicală se înrăutățește din ce în ce mai mult. Copiii săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra, după ce au refuzat să mai stea în cadrul instituțiilor sociale ale primăriei Tampere din Finlanda, au fost descoperiți de poliție. Mama lor Camelia-Mihaela Smicală a reacționat astfel pe o rețea de socializare: „Copiii au fost găsiți, ridicaţi de către 5 mașini de poliție, duși la psihiatrie, iar pe mine mă vor închide”.

 Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord s-a implicat și se implică în continuare în ajutorarea familiei, spiritual, moral și material, însă complexitatea și gravitatea situației depășește cu mult competențele și posibilitățile noastre. Mulțumim, pe această cale, tuturor factorilor responsabili ai statului român, ambasadori, oficiali, însă și oamenilor de bine, jurnaliști și simple persoane particulare, care s-au implicat în acest caz, ajutând familia Smicală.

 Totodată, rugăm din inimă îndurerată reprezentanții statului român să caute cu toată atenția, cu toată voința și priceperea să apere drepturile cetățenilor statului nostru, Camelia-Mihaela Smicală, Johan-Mihail și Maria-Alexandra. Este esențial să fie deblocată această situație, prin dialog, prin demersuri diplomatice, binevoitoare, dar ferme, în cadrul legilor naționale și internaționale. Avem convingerea că se poate face mai mult în acest caz și că implicarea autorităților este necesară pentru a împiedica o tragedie și mai mare.

Vă îndemn în continuare să întețim împreună rugăciunea. Să-L rugăm pe Dumnezeul orfanilor și al văduvelor, al celor sărmani și oropsiți, să fie alături de Johan-Mihail, Maria-Alexandra și Camelia-Mihaela Smicală.

Protest vineri la Bucuresti

 Vineri, 17 ianuarie 2020, de la ora 17 a avut loc la București un protest de susținere a copiilor Cameliei Smicală, ținuți de peste patru ani în centre sociale din Finlanda, despărţiţi de mamă, şi în unele cazuri, chiar și unul de celălalt.

Protestul a avut loc în fața sediului guvernului, în Piața Victoriei din București, şi a fost organizat de Frăția Ortodoxă „Marele Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință”.

Sursa: Războiul Informațional

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns