libris.ro

Unioniștii din România și Republica Moldova se vor aduna la Iași pe data de 24 ianuarie cu ocazia celebrării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

Unioniștii din România și Republica Moldova se vor aduna la Iași pe data de 24 ianuarie cu ocazia celebrării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, eveniment cheie în formarea României moderne și început de drum pentru visul de aur al românilor de pretutindeni.

Aceștia vor organiza un Marș al Unioniștilor, ce va porni la ora 11:00 de la statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt din fața Palatului Culturii, după care se vor deplasa la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii. Marșul va fi marcat de momente de reculegere în memoria artizanilor Unirii Principatelor, de momente coregrafice printre care un drapel al României cu lungimea de 100 de metrii.

Marșul este organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 împreună cu Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Frontul Patrioților Români din Iași.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„În fiecare an sărbătorim Unirea Principatelor Române la Iași, locul unde România s-a născut la 1859, atunci când unionistul Alexandru Ioan Cuza a început să împlinească visul de aur al românilor, considerăm că e o capitol de istorie a țării care încă necompletată, lipsind una dintre cele mai frumoase pagini, Basarabia. Dacă astăzi Cuza ar reveni printre noi ne-ar spune tuturor: <<v-am prins cu România mică>>” – a declarat Ștefan Lupu, unul dintre organizatori

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info