Site icon Glasul.info

Revolta cadrelor MAI a avut succes! Au oprit regionalizarea neconstituțională a MAI

Deși trădătorii din SRI s-au grăbit să încalce flagrant Constituția României, anunțând reorganizarea SRI în format regional încă de pe 1 septembrie 2019, știind parcă de dinainte de luptele politice din Parlamentul României că “românii mei” vor “aduce” la guvernare PNL-ul, cei din MAI nu sunt la fel de dornici să încalce Constituția țării.

În cadrul legislativ actual, România nu poate fi reorganizată administrativ, regionalizată, decât dacă va fi schimbată Constituția României. Ori, guvernul Orban este gata să încalce flagrant Constituția României pentru a satisface dorințele celor din afară țării, care i-au propulsat pe liberali la guvernare, “investind” masiv în mișcările de stradă, în proteste și în propaganda antiguvernamentală.

“A căzut regionalizarea MAI! Harta care cuprindea cele noi opt inspectorate teritoriale din care ar fi urmat să fie format IGJR-ul după dispariția actualelor inspectorate județene… Numai că în urma ”loviturii” nu s-a mai putut trece pe șestache direct la anunțarea regionalizării, așa cum prevedea planul inițial. Astfel că ministrul Marcel Vela s-a văzut nevoit să facă un pas înapoi, cel puțin în ceea ce privește reorganizarea acestei structuri din cadrul MAI.”, scrie national.ro

Deși Jandarmeria Română reprezintă o instituție pe care statul român își sprijină o bună parte din autoritatea sa atunci când e vorbe de securitate publică și națională, ministrul Vela era gata s-o “reformeze”, de fapt s-o lase să fie preluată de Poliție, în cadrul unui proiect foarte controversat de … regionalizare. Cum naiba ar fi ca tu să ai nevoie reală de intervenția rapidă a trupelor de jandarmerie, și ele să fie nevoite să vină de la o distanță de vreo trei județe?

Numai că angajații din MAI nu s-au arătat tocmai foarte încântați de perspectiva de regionalizare și totodată de încălcare a Constituției României, astfel că, cel puțin pentru moment, regionalizarea MAI a căzut, lăsându-l pe ministrul Marcel Vela cu buza umflată, și fără o reformă precum în Germania, argumentul oferit de Vela celor care se opuneau proiectului de regionalizare fiind o organizare …. ca în Germania.

“Ministrul Vela mi-a dat exemplul Germaniei, păi Germania e stat federativ, are landuri. Îmi spunea și că la noi reforma administrativă e veche din 1968, aoleu, păi în America este de peste 100 de ani, în Franța, de 150 de ani.”, a declarat liderul sindical al polițiștilor, Dumitru Coarnă

Exit mobile version