Atac furibund al progresiștilor globaliști împotriva lui Tudor Gheorghe: Tismăneanu, Caramitru și Funeriu dezlănțuiți!

Pentru că a avut curajul să spună că românii au pierdut 30 de ani degeaba după lovitura de stat din decembrie 1989, și că UE nu-i chiar paradisul occidental visat de românii naivi și idealiști care ieșiseră să îmbrățișeze gloanțele pentru obținerea libertății, Tudor Gheorghe a fost asaltat de întreg viesparul progresismului din România.

Din mai multe cazarme progresiste au ieșit rând pe rând la atac Tismăneanu, Caramitru junior, Funeriu, dar și publicații precum Newsweek, Aktual24 sau Podul (n.r. da, așa se numește). Au avut chiar tupeul să îl acuze pe Tudor Gheorghe de propagandă comunistă deși tatăl lui Tudor Gheorghe a fost deținut politic în anii 50.

“Tudor Gheorghe, atacat imund pentru ultimul său concert „Degeaba 30”. Andrei Caramitru îl acuză de propagandă comunistă deși tatăl lui Tudor Gheorghe a fost deținut politic în anii 50. Funeriu și Tismăneanu se alătură asaltului”, scrie activenews.ro

apiland.ro

Actualizare: La corul tuturor celor care-l atacau pe Tudor Gheorghe s-a alăturat și Teodor Baconschi, ca într-o frenezie a hienelor care atacă ultimul leu din savană, ultima suflare de patriotism românesc, de om care are încă destul curaj pentru a spune adevăruri care dor.

“Evident că n-am văzut ”spectacolul” TVR în care, pe versuri plângărețe, aflăm de la Tudor Gheorgheau trecut ”degeaba” 30 de ani de la căderea comunismului. Căci nu (mai) suntem ”independenți” și ”suverani”, stăm cu mâna întinsă în fața unor Înalte Porți ”închise” (Bruxelles, Washington) etc. Pe scurt, era mai bine înainte.

Fiind democrație, nu e de mirare că bardul de factură păunesciană reciclează aceste lamentații ceaușiste prăfuite și nedrepte față de evoluția reală a țării. E și dumnealui un cetățean liber. De mirare e că TVR asumă acest discurs, dovedind că decidenții programelor sale au încremenit în ideologia troglodită a național-comunismului.

Zilele trecute, la Mizil, am auzit două eleve frumoase și talentate, care fuseseră învățate cântecul ăla odios-ruralist și plin de o falsă demnitate numit ”Căciula”. O piesă de rezistență a ”Cenaclului Flacăra”! Iată o mostră:

”Unii zic să-mi iau căciula, jos din cap. Spunând adesea că nu-s civilizat. Poate vor s-o țiu în mână, să mă aplec. Ca să mă laude că m-am integrat.”

Ce ne propune această versificație stupidă? Să facem din cușma de oaie, ciobănească, brandul etern al unei societăți de analfabeți mândri, care își definesc ”curajul” prin mitocănie. Căci a intra undeva cu capul acoperit (fie cu o căciulă mițoasă, fie cu un joben) nu înseamnă, desigur, că ești ferm și vertical, ci doar că ești prost crescut.“, a scris pe facbook Teodor Baconschi

Foto: captură Facebook
Foto: captură Facebook

Deși reprezintă generații și mișcări sociale diferite, Tismăneanu, Funeriu și Caramitru junior își canalizează și sincronizează atacurile într-o formă aproape similară împotriva artistului Tudor Gheorghe.

Foto: captură Facebook
Foto: captură Facebook

„Înțeleg ca Tudor Gheorghe – un cântăreț altfel foarte talentat – face propaganda pro-comunism și Ceaușescu. Cică au trecut 30 de ani degeaba.Stimate domn cu ghitară și mustață, uite cum sta treaba:- e mai bine acum pentru că avem ce mânca- e mai bine acum pentru că nu e frig in case și e lumină pe străzi noaptea- e mai bine acum pentru că putem vizita și lucra în alte țări. Nu mai suntem închiși ermetic aici ca intr-o pușcărie- e mai bine pentru ca suntem liberi sa vorbim și sa votăm. Să protestăm dacă vrem. Să cerem politicienilor să și facă ceva pentru noi.- e mai bine acum pentru ca putem lucra la firme private și – dacă nu ne convine – putem schimba locul de muncă sau sa începem o afacere. Nu suntem obligați sa lucram toată viața la uzina IMGB de exemplu.
E mai bine și pentru tine domnule cu mustață și ghitară. Că faci bani frumoși din spectacolele tale nu? Ai un fel de afacere a ta, care merge foarte bine. Și înțeleg ca îți place sa mergi in vacante in străinătate.
Multi ticăloși și ipocriti in țara asta….”, a scris pe facebook Caramitru.

Foto: captură Facebook
Foto: captură Facebook

 „De ziua tovarășului Ceașcă: Nationalismul sulfuros combinat cu pășunismul languros, iată ideologia promovată de TVR. Bocete, lamentatii, lacrimi pentru “Ursul Românesc”, afurisind furibund Vestul si făcând cu ochiul șăgalnic si compllce Estului…
Definitia auto-compătimirii (self-pity) “Ursul românesc de 2000 de ani dansează…” Implicatia acestei apodictice asertiuni: Niciun alt urs, indiferent de nationalitate, nu a dansat vreme de două milenii. La care se adaugă situatia complicată, chiar freudiană, surprinsă intr-un banc celebru, povestit cândva de Andrei Pleșu Monicăi Lovinescu si lui Virgil Ierunca, rămași fără cuvinte, dintre Ursul Românesc si tovarașul Ceașcă”, a scris pe facebook Vladimir Tismăneanu

Foto: captură Facebook
Foto: captură Facebook

„”Băi Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică și versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei și alți 1000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba! Băi talent: nu-ți e rușine la senectute să spui că e tot una să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă 4 zile pentru 25 de l de benzină? Băi nenicule! E tot una să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colț de stradă? Johnny Mandolină, e același lucru să stai iarna la 10°C sau să te lăfăi în Bali? Nu ți-e rușine ca de la înălțimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu să bagi minciuna că “a fost degeaba” în mintea oamenior care au făcut, prin sudoarea frunții lor, țara asta să stea la masă cu Germania, Franța și Spania în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo și Coreea de Nord?Mizerabile rapsod: dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceaușescu, eu și mii de ROMÂNI ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fără să-și revadă frații și părinții, și tu spui că degeaba au trecut 30 de ani? Cine ești tu, mă, să-ți permiți să dai sentințe despre ce au realizat, în 30 de ani, românii? Da, pentru tine degeaba! Nu ai înțeles că lumea evoluează și respiră fericire, nu plenare PCR! N-o mai lungesc că e degeaba cu tine, și îți spun atât: să-ți fie rușine, canalie talentată! Să-ți fie rușine nici măcar pentru că ți-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru că, la bătrânețe, ți-ai bătut joc de ce-ai făcut o viață întreagă, ți-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la Natură, ți-ai bătut joc de o țară și oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înțelegi vreodată!Pune-te, mă, în genunchi în fața copiilor acestei țări și cere-le iertare!”, a scris pe facebook și fostul ministru Daniel Funeriu


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]