libris.ro

Opoziția acuză guvernarea liberală: „PNL doar a clamat că se opune pensiilor speciale, dar nu a făcut nimic concret!”

Opoziția acuză guvernarea liberală: „PNL doar a clamat că se opune pensiilor speciale, dar nu a făcut nimic concret!”

Pensiile speciale rămân în continuare mărul discordiei pe scena politică din România. Discuția despre eliminarea sau plafonarea lor este lungă de ani și ani de zile, însă până acum aceste discuții și scandaluri legate de o reformă în domeniul pensiilor speciale, au rămas doar la nivelul de vorbe și circ politic.

Deși odată cu schimbarea centrului de putere politică se readuce mai mereu acest subiect în fața opiniei publice, când formațiunile din opoziție ajung la putere, acestea par să uite de promisiunile electorale printre care au fluturat ostentativ și această marotă a pensiilor speciale: ne amintim cu toții cum își smulgeau puținul păr rămas personaje precum Rareș Bogdan sau alți liberali de ocazie, care păreau hotărâți să taie fără milă din pensiile magistraților și ale altor categorii privilegiate ale sistemului.

„Parlamentarii PSD vor vota marţi, 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor speciale, aşa cum ne-am angajat în faţa românilor. Până acum, PNL doar a clamat că se opune pensiilor speciale, dar nu a făcut nimic concret.„, susține deputatul social democrat Georgeta-Carmen Holban

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„În schimb, noi vom merge până la capăt pentru eliminarea acestei inechităţi sociale, deoarece nu cred că există categorii profesionale care să beneficieze de altfel de venituri faţă de oamenii de rând.În cazul în care Curtea Constituţională va avea obiecţii admise împotriva eliminării pensiilor speciale, atunci voi vota supraimpozitarea lor.

O soluţie ar fi promovarea şi adoptarea legii care impozitează pensiile speciale în mod progresiv.Prin decizia politică a celui mai înalt for colectiv de conducere, Comitetul Executiv Naţional, PSD s-a angajat să elimine pensiile speciale, iar în acest scop a strâns rapid semnăturile necesare care au stat la baza convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

În timp ce PSD face ce spune, PNL doar vorbeşte! Este clar că propaganda liberală pe tema pensiilor speciale nu poate ascunde tertipurile prin care guvernul Orban trage de timp.Mă întreb, pe bună dreptate, de ce guvernarea liberală nu face nimic concret şi rapid, dacă este atât de convinsă de necesitatea eliminării pensiilor speciale?

Nu a dat nici ordonanţă de urgenţă şi nici nu a inclus prevederile necesare în proiectul bugetului de stat pe care şi-a angajat deja răspunderea. Dacă voia să rezolve problema pensiilor speciale, guvernul Orban putea să o facă foarte simplu! Doar iniţiativa urgentă a PSD i-a făcut să mimeze acţiunea pe acest subiect, de teamă de a nu pierde puncte electorale. „, se arată în comunicatul de presă al deputatului social democrat Georgeta-Carmen Holban

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info