Opoziția acuză guvernarea liberală: “PNL doar a clamat că se opune pensiilor speciale, dar nu a făcut nimic concret!”

Manifest impotriva clasei politice...Sa nu ne uitam batranii
Manifest impotriva clasei politice...Sa nu ne uitam batranii

Pensiile speciale rămân în continuare mărul discordiei pe scena politică din România. Discuția despre eliminarea sau plafonarea lor este lungă de ani și ani de zile, însă până acum aceste discuții și scandaluri legate de o reformă în domeniul pensiilor speciale, au rămas doar la nivelul de vorbe și circ politic.

apiland.ro

Deși odată cu schimbarea centrului de putere politică se readuce mai mereu acest subiect în fața opiniei publice, când formațiunile din opoziție ajung la putere, acestea par să uite de promisiunile electorale printre care au fluturat ostentativ și această marotă a pensiilor speciale: ne amintim cu toții cum își smulgeau puținul păr rămas personaje precum Rareș Bogdan sau alți liberali de ocazie, care păreau hotărâți să taie fără milă din pensiile magistraților și ale altor categorii privilegiate ale sistemului.

“Parlamentarii PSD vor vota marţi, 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor speciale, aşa cum ne-am angajat în faţa românilor. Până acum, PNL doar a clamat că se opune pensiilor speciale, dar nu a făcut nimic concret.“, susține deputatul social democrat Georgeta-Carmen Holban

“În schimb, noi vom merge până la capăt pentru eliminarea acestei inechităţi sociale, deoarece nu cred că există categorii profesionale care să beneficieze de altfel de venituri faţă de oamenii de rând.În cazul în care Curtea Constituţională va avea obiecţii admise împotriva eliminării pensiilor speciale, atunci voi vota supraimpozitarea lor.

O soluţie ar fi promovarea şi adoptarea legii care impozitează pensiile speciale în mod progresiv.Prin decizia politică a celui mai înalt for colectiv de conducere, Comitetul Executiv Naţional, PSD s-a angajat să elimine pensiile speciale, iar în acest scop a strâns rapid semnăturile necesare care au stat la baza convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

În timp ce PSD face ce spune, PNL doar vorbeşte! Este clar că propaganda liberală pe tema pensiilor speciale nu poate ascunde tertipurile prin care guvernul Orban trage de timp.Mă întreb, pe bună dreptate, de ce guvernarea liberală nu face nimic concret şi rapid, dacă este atât de convinsă de necesitatea eliminării pensiilor speciale?

Nu a dat nici ordonanţă de urgenţă şi nici nu a inclus prevederile necesare în proiectul bugetului de stat pe care şi-a angajat deja răspunderea. Dacă voia să rezolve problema pensiilor speciale, guvernul Orban putea să o facă foarte simplu! Doar iniţiativa urgentă a PSD i-a făcut să mimeze acţiunea pe acest subiect, de teamă de a nu pierde puncte electorale. “, se arată în comunicatul de presă al deputatului social democrat Georgeta-Carmen Holban


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]