libris.ro

Deputat român: „Ministrul Sănătăţii aberează, nu există nicio corelaţie între emigraţie şi autism. Îi cer să bugeteze urgent Programul Naţional pentru Autism”

După ce „blondul” ministru al sănătății din România, Victor Costache, a susținut că „din cauza plecării părinților în străinătate avem din ce în ce mai multe cazuri de autism la copii”, în societatea românească au apărut reacții care de care mai vehemente împotriva celor declarate de ministrul liberal.

Ministrul Sănătăţii aberează, nu există nicio corelaţie între emigraţie şi autism. Îi cer să bugeteze urgent Programul Naţional pentru Autism„, susține clar și răspicat deputatul PRO România, Gabriela Podaşcă

Purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podaşcă, condamnă declaraţiile ministrului Sănătăţii, potrivit cărora, din cauza „plecărilor persoanelor active în străinătate avem din ce în ce mai multe cazuri de autism“.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Aceasta atrage atenţia asupra faptului că ministrul ar trebui să evite să facă afirmaţii nefondate şi, în schimb, ar trebui să-şi facă treaba şi să bugeteze urgent Programul Naţional de Identificare Precoce a Tulburării de Spectru Autist şi Tulburări Asociate.

“Sunt de neacceptat culpabilizarea părintelui şi etichetarea copilului. Asta cu atât mai mult cu cât această atitudine vine din partea unui ministru al cărui guvern nu este în stare să asigure infrastructura necesară diagnosticului şi terapiei copiilor care suferă de tulburare de spectru autist (TSA). Majoritatea reţelei de sprijin este formată din organizaţii neguvernamentale create de părinţi care au fost nevoiţi să lupte singuri. Aceştia au creat comunităţi care oferă suport şi terapie copiilor cu TSA şi părinţilor acestora”, a declarat deputatul PRO Europa, Gabriela Podaşcă.

Parlamentarul aminteşte că 1% din populaţia lumii suferă de tulburare de spectru autist (TSA). În ciuda faptului că este cea mai studiată tulburare, tocmai din cauza incidenţei atât de mari, cauzele care duc la apariţia TSA sunt încă necunoscute.

“Am depus, încă din 2018, modificări la Legea 151/2010, prevederi lucrate împreună cu mediul asociativ. Am propus un plan de depistare precoce a TSA, prin obligativitatea aplicării screening-ului la copiii cu vârsta între 0-3 ani. Am cerut crearea unui Registru Unic de evidenţă centralizată a persoanelor cu TSA, astfel încât să eficientizăm tratamentele şi terapiile. De peste 2 ani de zile guvernarea are cu totul alte priorităţi. Există soluţii concrete pentru aceşti copii şi pentru familiile lor. Cerem PNL să voteze modificările legislative, iar ministrului de resort să-şi facă treaba pentru care a fost numit în funcţie şi să aloce buget pentru Programul Naţional de Identificare Precoce a Tulburării de Spectru Autist şi Tulburări Asociate”, a declarat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podaşcă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info