RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Eurostat: Ungaria “campioană” la numărul de accidente de tren la nivelul UE

Dintr-un raport Eurostat reiese că Polonia și Ungaria sunt țările cu cel mai mare număr de accidente de tren la nivelul Uniunii Europene.

În anul 2018, Polonia și Ungaria au înregistrat niște recoduri triste la nivel european, ocupând locul doilea, repectiv al treilea, la cel mai mare număr de accidente feroviare în UE.

Dacă statisticile relevă că de-a lungul anilor aceste accidente feroviare au început să scadă în cazul Poloniei, nu la fel stau lucrurile și pe șinele de cale ferată din Ungaria. Deși Ungaria are o infrastructură feroviară mai mică decât Germania și Polonia, la numărul de accidente s-ar putea spune că este campioană, ținând aproape de cele două mari țări europene.

La numărul de accidente de tren, Ungaria și Polonia continuă să urmeze Germania, țara unde s-au înregistrat în anul 2018 peste 300 de accidente feroviare, dar unde și infrastructura feroviară este una mult mai mare.

libris.ro

Potrivit Eurostat, țările cu cele mai puține accidente de tren din UE sunt Luxemburg, Irelanda, Danemarca, Slovenia, Finlanda și Lituania.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info