RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Pe lângă asiatici, maghiarii i-au luat în colimator și pe moldoveni? Atacuri împotriva moldovenilor stabiliți în secuime

Dacă pe la începutul anului 2020 am luat-o mai curând ca pe-o glumă, atunci când am văzut reacțiile maghiarilor care se plângeau de o “colonizare” sau “diluare artificială a populației maghiare” din cele trei județe românești din inima țării, după ce am constatat apariția unui articol cu o temă asemănătoare pe portalul filomaghiar “Corbii Albi”, un portal de propagandă antiromânească, am realizat că de fapt se terminase cu gluma, și treburile erau cât se poate de serioase: moldovenii erau de fapt într-o situație echivalentă cu cea a brutarilor din Sri Lanka.

Articolul publicat în Corbii Albi și intitulat “Moldoveni în Mureș, asiatici în Secuime – frica maghiarilor de procentajul 19.99” , este semnat de Csaba Szabó, redactorul publicației și fondator al Asociaţiei Clubul Media.

libris.ro

“Coșmarul localității maghiare din România este de a nu cumva să ajungă sub 20 la sută, ca urmare a acceptării unor noi veniți. (…)Temerile pot fi infantile (vezi cazul celor doi asiatici din Ditrău) sau reale ( în aceste zile 97 de persoane originare din Republica Moldova si-au stabilit domiciliul la 6 adrese din Târgu Mureș, Sighișoara, Luduș şi Sovata).”, a scris Corbii Albi

Citind articolul din Corbii Albi despre “frica” irațională a maghiarilor cu privire la moldoveni, mi-am adus aminte subit că mai văzusem pe o rețea de socializare ceva asemănător cam prin cea de-a doua săptămână din ianuarie 2020, o postare isterică la adresa înmulțirii numărului de moldoveni în Sfântu Gheorghe.


Mi-a rămas momentul bine întipărit în memorie tocmai pentru că m-am amuzat copios atunci spunându-mi ceva de genul: “Uite domle’, moldovenii au cucerit Ținutul Secuiesc!”

Ba chiar m-am dus în urmă la postarea originală să văd exact ce am scris atunci:

Moldovenii cuceresc Ținutul Secuiesc! Tot noi, tot noi moldovenii să ne sacrificăm. Noroc că unguroaicele nu-s chiar așa urâte.

,deci clar o luasem în spirit de gulmă, dar se vede treaba că nu era deloc așa.


Foto: captură facebook

“Poate îmi explică mie cineva cum dracu se naturalizează cetățenii Moldovei tocmai în secuime.Și concret,la spitalul municipal din Sfântu Gheorghe s-au născut în 2019 1101 copii. În schimb s-au emis 1722 de certificate de naștere. Diferența de 597 s-a emis EXCLUSIV copiilor moldovenilor cu cetățenie dublă născuți ÎN STRĂINĂTATE de fapt în Moldova. Deasemenea la consiliul local din oraș s-au oficiat 271 de căsătorii în schimb s-au emis 486 de certificate de căsătorie ,diferența fiind emisă tot EXCLUSIV căsătoriilor cetățenilor moldoveni oficiate în străinătate, adică Moldova.Întreb și eu la următorul recensământ cum se vor cataloga acei “cetățeni” ai secuimii inexistenți???Eu mai direct fiind îi spun COLONIZARE fictivă.Diluarea artificială a populației maghiare din zonă.”, a scris pe facebook ‎Keresszegi Eduard‎Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info