4 februarie, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului – au fost organizate evenimente în mai multe orașe ale țării

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este un eveniment global, care are loc în fiecare an, în data de 4 februarie și unește lumea sub o singură temă, pentru a evidenția lupta dusă împotriva cancerului.

În mai multe orașe din România au fost organizate marți, 4 februarie 2020, o serie de evenimente și manifestări dedicate Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului.

Asociatia Romana de Oncologie “Sfanta Ana” marcheaza si in acest an “Ziua Mondiala De Lupta Impotriva Cancerului” (4 februarie), organizand in perioada 4 – 10 februarie diverse actiuni avand ca motto: ,,Viața nu înseamnă să aștepți ca furtunile să treacă, ci să înveți să dansezi in ploaie”.
Astfel, in fiecare zi se vor desfasura la sediul asociatiei din Tg-Jiu, str. Victoriei, nr.227 A, urmatoarele activitati: – “Atelier de discutii/lectura”, unde se vor dezbate/lectura diverse subiecte pe teme legate de interes atat pentru cei care s-au confruntat cu diagnosticul oncologic, cat si pentru persoanele sanatoase (nutritie, etc)
– concursuri de rummy, table, sah
– activitati de recuperare/sportive”, a scris pe facebook  Asociatia Romana de Oncologie “Sfanta Ana”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Și la Timișoara pe 4 februarie s-a organizat începând cu ora ora 18.00 un eveniment dedicat Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului:

“Serviciul de Ajutor Maltez-filiala Timișoara vă invită marți, 4 februarie de la ora 18 la sediul Maltez de pe Str. Gh. Barițiu, nr. 18 la o temă prezentată de dna. Ana Ilie-asistent medicală despre lupta împotriva cancerului. “, a scris pe facebook Maltez Timişoara – SAMR

Scopul campaniei Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului de este de a reduce numărul deceselor care pot fi prevenite în fiecare an, prin creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului larg și prin impulsionarea guvernelor de a lua măsuri suplimentare împotriva cancerului.

În prezent, peste 8 milioane de oameni mor anual în lume din cauza cancerului; dintre aceştia, 4 milioane mor prematur (cu vârste între 30 şi 69 de ani). În următorii zece ani, se estimează că decesele cauzate de cancer vor crește la peste 14 milioane pe an.

Și unii dintre politicienii români marchează această zi, atrăgând atenția asupra faptului că țara noastră se situează pe primul loc în Europa, în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin:

Anual, pe data de 4 februarie, marcăm Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului. Obiectivul acestei zile este reducerea numărului de decese care pot fi prevenite în fiecare an prin creşterea nivelului de conştientizare şi de informare cu privire la această afecţiune. Cancerului îi sunt atribuite 1 din 4 decese la nivelul Europei.

Ziua a fost stabilită prin Carta de la Paris pentru marcarea Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului. O statistică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a situat România pe locul 47 din 50 de ţări, în ceea ce priveşte numărul total de cazuri de cancer (205 cazuri la 100.000 de locuitori). Țara noastră se situează pe primul loc în Europa, în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin. Acesta reprezintă a doua cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, după cancerul mamar şi prima cauză de mortalitate la femeile tinere între 25 şi 44 de ani.Trebuie să facem alegeri sănătoase şi să reducem factorii de risc sociali şi de mediu pentru cancer.Dreptul la sănătate este prevăzut în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi recunoscut de către comunitatea internaţională.Exercitarea dreptului la sănătate al unei persoane include accesul la servicii cu preţuri accesibile, de calitate şi în timp util, la toate nivelurile de îngrijire a cancerului. “, se arată într-un comunicat de presă al deputatei Alina Teiş

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului este ocazia ideală de a răspândi mesaje și de a crește importanța acordată cancerului în mass-media, în mințile oamenilor și în agenda pentru sănătate și dezvoltare la nivel mondial.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Când n-ajungi la struguri, spui că sunt neconstituționali? Kelemen Hunor: alegerile locale în două runde sunt neconstituționale

mar feb. 4 , 2020
O disperare mare și apăsătoare a cuprins în ultimele zile tabăra UDMR-ului. Schelălăituri și jale mare în declarațiile liderilor UDMR-iști, aproape zilnic. Kelemen Hunor se miorlăie că UDMR ar pierde 20% din primării la alegerile locale în două tururi. Auzi, ce fericire! Dăăăă Doamneeee! Supărați fleașcă pe trădarea din partea […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro