RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

4 februarie, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului – au fost organizate evenimente în mai multe orașe ale țării

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este un eveniment global, care are loc în fiecare an, în data de 4 februarie și unește lumea sub o singură temă, pentru a evidenția lupta dusă împotriva cancerului.

În mai multe orașe din România au fost organizate marți, 4 februarie 2020, o serie de evenimente și manifestări dedicate Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului.

Asociatia Romana de Oncologie “Sfanta Ana” marcheaza si in acest an “Ziua Mondiala De Lupta Impotriva Cancerului” (4 februarie), organizand in perioada 4 – 10 februarie diverse actiuni avand ca motto: ,,Viața nu înseamnă să aștepți ca furtunile să treacă, ci să înveți să dansezi in ploaie”.
Astfel, in fiecare zi se vor desfasura la sediul asociatiei din Tg-Jiu, str. Victoriei, nr.227 A, urmatoarele activitati: – “Atelier de discutii/lectura”, unde se vor dezbate/lectura diverse subiecte pe teme legate de interes atat pentru cei care s-au confruntat cu diagnosticul oncologic, cat si pentru persoanele sanatoase (nutritie, etc)
– concursuri de rummy, table, sah
– activitati de recuperare/sportive”, a scris pe facebook  Asociatia Romana de Oncologie “Sfanta Ana”

Și la Timișoara pe 4 februarie s-a organizat începând cu ora ora 18.00 un eveniment dedicat Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului:

“Serviciul de Ajutor Maltez-filiala Timișoara vă invită marți, 4 februarie de la ora 18 la sediul Maltez de pe Str. Gh. Barițiu, nr. 18 la o temă prezentată de dna. Ana Ilie-asistent medicală despre lupta împotriva cancerului. “, a scris pe facebook Maltez Timişoara – SAMR

libris.ro

Scopul campaniei Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului de este de a reduce numărul deceselor care pot fi prevenite în fiecare an, prin creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului larg și prin impulsionarea guvernelor de a lua măsuri suplimentare împotriva cancerului.

În prezent, peste 8 milioane de oameni mor anual în lume din cauza cancerului; dintre aceştia, 4 milioane mor prematur (cu vârste între 30 şi 69 de ani). În următorii zece ani, se estimează că decesele cauzate de cancer vor crește la peste 14 milioane pe an.

Și unii dintre politicienii români marchează această zi, atrăgând atenția asupra faptului că țara noastră se situează pe primul loc în Europa, în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin:

Anual, pe data de 4 februarie, marcăm Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului. Obiectivul acestei zile este reducerea numărului de decese care pot fi prevenite în fiecare an prin creşterea nivelului de conştientizare şi de informare cu privire la această afecţiune. Cancerului îi sunt atribuite 1 din 4 decese la nivelul Europei.

Ziua a fost stabilită prin Carta de la Paris pentru marcarea Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului. O statistică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a situat România pe locul 47 din 50 de ţări, în ceea ce priveşte numărul total de cazuri de cancer (205 cazuri la 100.000 de locuitori). Țara noastră se situează pe primul loc în Europa, în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin. Acesta reprezintă a doua cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, după cancerul mamar şi prima cauză de mortalitate la femeile tinere între 25 şi 44 de ani.Trebuie să facem alegeri sănătoase şi să reducem factorii de risc sociali şi de mediu pentru cancer.Dreptul la sănătate este prevăzut în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi recunoscut de către comunitatea internaţională.Exercitarea dreptului la sănătate al unei persoane include accesul la servicii cu preţuri accesibile, de calitate şi în timp util, la toate nivelurile de îngrijire a cancerului. “, se arată într-un comunicat de presă al deputatei Alina Teiş

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului este ocazia ideală de a răspândi mesaje și de a crește importanța acordată cancerului în mass-media, în mințile oamenilor și în agenda pentru sănătate și dezvoltare la nivel mondial.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]