libris.ro

Olguța Vasilescu: „Cu doar o zi înainte de moțiune, Guvernul PNL face cadouri privaților din Sănătate și iată că, în sfârșit, cineva se revoltă!”

Preambul: Se plătesc notele de plată pentru organizarea protestelor acelea masive cu multe luminițe, precum pomii de crăciun? Factura se vrea însă achitată din buzunarele noastre, ale tuturor românilor!


PDL-iștii proaspăt vopsiți în PNL-iști nu s-au lăsat până nu și-au făcut o dambla mai veche de-a lor, respectiv „privatizarea” (n.r. a se citi distrugerea) sistemului public de sănătate. Încă de prin 2012 le curgeau balele celor din mafia portocalie după miliarde de euro extorcate din buzunarele românilor. Atunci nu le-a reușit, ba chiar le-a căzut și guvernul, dar jigodiile erau hotărâte să revină…

Și din păcate, folosindu-se ca de o pârghie de PNL, propulsați din afara țării cu proteste și mișcări violente de stradă finanțate de fel și fel de „samariteni” care-și voiau banii înapoi înzeciți sub cu totul alte forme în diverse domenii din România, au revenit cavalerii apocalipsei, jigodiile portocalii, cei care au băgat artificial România în criză, ne-au adus pe cap FMI-ul și nenumărați asasini economici care s-au înfipt în biata noastră țară ca în unt.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Abia în ceasul de pe urmă s-a văzut cât de cât o reacție a românilor care conștientizează direct pericolul în care ne aflăm acum. Nu credem că greșim când spunem că abia acesta s-ar putea să fie singurul protest antiguvernamental spontan adevărat din ultimii ani din România. În rest, celelalte proteste ale unor ONG-uri, n-au fost nici spontane, și au fost timpul pe sistemul: „dar mie ce-mi iese dacă particip?”.

„Protest la Ministerul Sănătății, împotriva acceptării operatorilor privați în cadrul programelor naționale curative decontate prin Fondul Unic de Asigurări Sociale”, scrie activenews.ro

Lia Olguța Vasilescu comentează și ea pe contul său de socializare dezastrul pregătit românilor peste noapte de cea mai proastă și mai parșivă guvernare postdecembristă: îndeplinirea unuia dintre cele mai fierbinți vise ale mafiei portocalii, respectiv privatizarea sistemului public de sănătate.

„Cu doar o zi înainte de moțiune, Guvernul PNL face cadouri privaților din Sănătate si iata ca, in sfarsit, cineva se revoltă!

Practic, guvernul a aprobat azi o OUG pentru privatizarea Sănătății si a desființat criteriul „prețului cel mai mic” pentru materiale sanitare și medicamente în programele de sănătate publică, dandu-se acces la banii publici furnizorilor de produse scumpe.

OUG pentru privatizarea Sănătății nu interzice coplata. Deci pentru a avea acces la tratamentele decontate de stat, pacienții vor fi obligați să plătească servicii conexe, precum „taxa pentru confort scaun salon” sau „taxa pentru confort pat rezervă” etc.
În plus, spitalele de stat rămân cu o finanțare și mai firavă, realitate care le va pune în pericol chiar existența. Nu degeaba anuntau in programul de guvernare ca vor inchide spitale…

Faptul că este un veritabil jaf la adresa banului public, o demonstreaza si aberația din OUG a guvernului Orban care stabilește că în situația în care costurile serviciilor prestate de privat depăsesc alocarea bugetară, diferenta va fi plătită de stat până la concurenta sumei solicitate. Deci statul le garantează privaților că le va deconta orice sumă, indiferent de limitele bugetului. Consecința va fi dublarea cheltuielilor pe programele de sănătate, în beneficiul exclusiv al sistemului privat. Este un tun financiar ordinar.”, a scris pe facebook Olguța Vasilescu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info