RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Olguța Vasilescu: “Cu doar o zi înainte de moțiune, Guvernul PNL face cadouri privaților din Sănătate și iată că, în sfârșit, cineva se revoltă!”

Preambul: Se plătesc notele de plată pentru organizarea protestelor acelea masive cu multe luminițe, precum pomii de crăciun? Factura se vrea însă achitată din buzunarele noastre, ale tuturor românilor!


PDL-iștii proaspăt vopsiți în PNL-iști nu s-au lăsat până nu și-au făcut o dambla mai veche de-a lor, respectiv “privatizarea” (n.r. a se citi distrugerea) sistemului public de sănătate. Încă de prin 2012 le curgeau balele celor din mafia portocalie după miliarde de euro extorcate din buzunarele românilor. Atunci nu le-a reușit, ba chiar le-a căzut și guvernul, dar jigodiile erau hotărâte să revină…

Și din păcate, folosindu-se ca de o pârghie de PNL, propulsați din afara țării cu proteste și mișcări violente de stradă finanțate de fel și fel de “samariteni” care-și voiau banii înapoi înzeciți sub cu totul alte forme în diverse domenii din România, au revenit cavalerii apocalipsei, jigodiile portocalii, cei care au băgat artificial România în criză, ne-au adus pe cap FMI-ul și nenumărați asasini economici care s-au înfipt în biata noastră țară ca în unt.

Abia în ceasul de pe urmă s-a văzut cât de cât o reacție a românilor care conștientizează direct pericolul în care ne aflăm acum. Nu credem că greșim când spunem că abia acesta s-ar putea să fie singurul protest antiguvernamental spontan adevărat din ultimii ani din România. În rest, celelalte proteste ale unor ONG-uri, n-au fost nici spontane, și au fost timpul pe sistemul: “dar mie ce-mi iese dacă particip?”.

“Protest la Ministerul Sănătății, împotriva acceptării operatorilor privați în cadrul programelor naționale curative decontate prin Fondul Unic de Asigurări Sociale”, scrie activenews.ro

Lia Olguța Vasilescu comentează și ea pe contul său de socializare dezastrul pregătit românilor peste noapte de cea mai proastă și mai parșivă guvernare postdecembristă: îndeplinirea unuia dintre cele mai fierbinți vise ale mafiei portocalii, respectiv privatizarea sistemului public de sănătate.

libris.ro

“Cu doar o zi înainte de moțiune, Guvernul PNL face cadouri privaților din Sănătate si iata ca, in sfarsit, cineva se revoltă!

Practic, guvernul a aprobat azi o OUG pentru privatizarea Sănătății si a desființat criteriul „prețului cel mai mic” pentru materiale sanitare și medicamente în programele de sănătate publică, dandu-se acces la banii publici furnizorilor de produse scumpe.

OUG pentru privatizarea Sănătății nu interzice coplata. Deci pentru a avea acces la tratamentele decontate de stat, pacienții vor fi obligați să plătească servicii conexe, precum „taxa pentru confort scaun salon” sau „taxa pentru confort pat rezervă” etc.
În plus, spitalele de stat rămân cu o finanțare și mai firavă, realitate care le va pune în pericol chiar existența. Nu degeaba anuntau in programul de guvernare ca vor inchide spitale…

Faptul că este un veritabil jaf la adresa banului public, o demonstreaza si aberația din OUG a guvernului Orban care stabilește că în situația în care costurile serviciilor prestate de privat depăsesc alocarea bugetară, diferenta va fi plătită de stat până la concurenta sumei solicitate. Deci statul le garantează privaților că le va deconta orice sumă, indiferent de limitele bugetului. Consecința va fi dublarea cheltuielilor pe programele de sănătate, în beneficiul exclusiv al sistemului privat. Este un tun financiar ordinar.”, a scris pe facebook Olguța VasilescuContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info