RSS
TwitterFacebookPinterest

Românii i-au dat un nume sinistru OUG a PNL pentru “privatizarea” sănătății: “Ordonanța MORȚII!”

Nu trebuie să fii un geniu în economie ca să realizezi că România nu este pregătită încă pentru privatizarea sistemului public de sănătate. Nu era în 2012 când a picat guvernul PDL-ist pentru că a încercat fix același lucru, și nu este în mod sigur nici acum pregătită.

Mai întâi trebuie adusă populația României la un nivel economic rezonabil, la care să-și permită servicii de sănătate privată, și abia apoi trecut la pasul următor, la privatizarea propriu zisă a sistemului de sănătate. Ori înainte de a asigura un nivel de trai corespunzător românilor, este o adevărată crimă s-o tot dai înainte cu privatizarea sistemului public de sănătate.

De aceeași părere sunt și mulți dintre români, care n-au primit deloc cu entuziasm ordonanța de urgență a guvernului PNL prin care liberalii își doreau “reformarea” sistemului public de sănătate, ci ba chiar din contră, numind-o “Ordonanța MORȚII!”:

“Ordonanța Morții: Holocaustul PNL.Cine are bani, trăiește! Cine n-are MOARE! Selecția naturală!În această noapte, PNL a oferit “cadou” firmelor străine, sănătatea românilor!În această noapte, PNL-ul a privatizat sănătatea românilor!”NOAPTEA CA HOȚII””, a scris pe facebook Sorin Pop

O adevărată pledoarie împotriva OUG (n.r. ordonanței de urgență) pentru privatizarea sistemului public de sănătate din România a fost postată pe contul său de socializare de către Sorin Pop, membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea:

Ordonanța Morții: Holocaustul PNL.Cine are bani, trăiește! Cine n-are MOARE! Selecția naturală!În această noapte, PNL a oferit “cadou” firmelor străine, sănătatea românilor!În această noapte, PNL-ul a privatizat sănătatea românilor!”NOAPTEA CA HOȚII”

Asta, evident, în ciuda interesului public și mai ales în ciuda celor care nu-și permit nici măcar o consultație la privat.Această lege nu va face decât să accentueze și mai tare decalajul dintre săraci și bogați.
Sistemul de sănătate nu trebuie să fie condus după profit, ci după interesele bolnavilor.

De azi sistemul privat își poate permite să ceară o coplată, însă românii nu-și vor permite să o plătească.
Și atunci ce vom avea?
O selecție naturală?

Statul trebuie să asigure absolut toate serviciile medicale, iar acolo unde sistemul privat ajută, lucrurile să fie transparente și gratuite pentru români, dacă se face cu fonduri din programele naționale. “, a scris pe facebook Sorin POP

Postarea domnului Sorin Pop a devenit virală, strângând numeroase comentarii, dar și peste 3.500 de distribuiri pe facebook. Deosebit de interesante sunt de asemenea și reacțiile internauților cu privire la OUG a PNL prin care se intenționa practic distrugerea sistemului public de sănătate din România.

apiland.ro
Românii i-au dat un nume sinistru OUG a PNL pentru "privatizarea" sănătății: "Ordonanța MORȚII!", Foto: facebook.com/sorinpop.azs
Românii i-au dat un nume sinistru OUG a PNL pentru “privatizarea” sănătății: “Ordonanța MORȚII!”, Foto: facebook.com/sorinpop.azsContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]