libris.ro

Trei luni au fost suficiente pentru ca “seducţia liberală“ să ia sfârşit, iar vălurile care ascundeau interese, diletantism, improvizaţii şi impostură să cadă treptat

În spaţiul politic înving uneori demersurile logice şi raţionale. Trei luni au fost suficiente pentru ca “seducţia liberală“ să ia sfârşit, iar vălurile care ascundeau interese, diletantism, improvizaţii şi impostură să cadă treptat. Mult mai grave au fost, însă, disfuncţiile guvernamentale, agenda şi intenţiile ascunse, insensibilitatea faţă de problemele cetăţenilor – copii, elevi sau pensionari, profesori şi funcţionari, salariaţi, medici şi pacienţi…


Nu au înţeles faptul că eficienţa şi competenţa, preocuparea pentru cetăţeni sunt soluţiile fireşti pentru o guvernare de succes. Acest guvern minoritar a destabilizat domenii importante din sectorul public prin jocuri şi înţelegeri politice, ignorând interesul României, având în atenţie doar interese personale şi lupta pentru putere.

Partidul Naţional Liberal a înţeles greşit ideologia liberală, iar aceste lucruri sunt vizibile: schimbări politicianiste, agresivitate în discurs, strategii şi comunicări confuze, fără substanţă – fie că a fost vorba de teme legate de muncă şi salarizare, buget şi finanţe, de problemele complexe ale educaţiei sau de propunerea unor soluţii controversate pentru sistemul medical …

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Esenţa moţiunii vorbeşte despre reguli democratice încălcate, despre schimbarea legislaţiei electorale cu încălcarea unor principii fundamentale, ignorarea recomandărilor europene, ale Comisiei de la Veneţia în privinţa cutumelor democratice asociate procesului electoral.

Dar dincolo de aceste grave derapaje de ordin juridic, se înlănţuie succesiunea interminabilă de motive şi argumente pentru a demite un guvern incompetent.Sancţiunea votului, reconfigurarea atitudinii foştilor aliaţi ai PNL, nemulţumirea publică pe care o vedem peste tot sunt evidenţe ale unei etape ce se încheie rapid şi fără echivoc …

Au fost sesizări din partea Comisiei de la Veneţia, a Curţii Constituţionale, 261 de nemulţumiri din partea parlamentarilor, dar şi mai multe dezamăgiri din partea cetăţenilor acestei ţari.


Ce trebuie făcut?

1. Realizarea unor demersuri legislative de respingere sau corectare a unor ordonanţe aprobate de Guvern, dar prin dezbatere şi analiză în Parlamentul României.

2. Desecretizarea stenogramei privind adoptarea unor OUG-uri, pentru că există suspiciuni serioase că aceste acte normative au fost adoptate prin încălcarea legii şi a deciziilor CCR.

3. Numirea rapidă a unui nou guvern sprijinit prin votul majorităţii parlamentare, care să menţină stabilitate şi echilibru politic până la alegerile viitoare.

4. Susţinerea unui climat politic decent, de societate civilizată, modernă şi democratică în care contează valori, reguli, principii şi legi. „, se arată în comunicatul de presă al deputatului Camelia Gavrilă

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info