libris.ro

(VIDEO) Un caz mai grav decât la Ditrău a avut loc la Carei, dar presa românească l-a ținut sub tăcere!

La Ditrău, în județul Harghita, printre pretextele enumerate de cei care au acționat împotriva muncitorilor din Sri Lanka, s-au numărat faptul că aceștia ar fi migranți veniți din afara țării și chiar din afara spațiului comunitar european, sau că localnicii nu vor să mănânce pâinea făcută de … „mâini negre”. Însă la Carei nu este vorba nici de migranți, nici de „mâini negre”, ci de români născuți și crescuți la Carei, care au parte de niște provocări ce-ți stârnesc fiori reci pe șira spinării.

Dacă la Ditrău (jud. Harghita) era vorba de migranți asiatici, la Carei tocmai românii trăiesc de ani buni în pielea srilankezilor. O asociație locală a românilor din Carei care a inițiat pentru anul centenarului României un proiect pe propria cheltuială prin care dorea amplasarea unui catarg cu drapelul național al României pe domeniul public, a fost refuzată de primarul Municipiului Carei și acuzată că … provoacă maghiarii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Citiți și:  Vrei să afișezi drapelul românesc? Ți se răspunde sfidător: “Nu provocați maghiarii!”

Deci să recapitulăm: la Ditrău motivele / pretextele au fost că muncitorii erau migranți veniți tocmai din Sri Lanka și că aveau „mâini negre”, iar la Carei, românii care nu erau nici migranți și nici cu „mâini negre”, îl provocau pe primarul unei primării din România cu drapelul național al României!? Așa e că deja devine halucinant?

Și spre deosebire de incidentul de la Ditrău și de oricât de tare ar fi urlat românii de la Carei, de situația aceasta revoltătoare de la Carei, pe care noi o considerăm cu mult mai gravă, săvârșită în cadru instituțional, chiar într-o instituție a statului român, nu a durut nici măcar în … cot, nici pe cei de la CNCD, nici pe cei din presa care să dă acum cu fundul de pământ de dragul srilankezilor de la Ditrău.

Prin analogie, situațiile au anumite puncte comune, iar situația de la Carei este chiar cu mult mai gravă decât cea de la Ditrău. Și totuși întreaga presă centrală din România tace, tace întru Domnul…

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info