Tâmpiții care „conduc” țara ne transformă „pas cu pas” în Ungaria? Examenele de licență, doctorat și master, de acum și în maghiară!?

Deși Ungaria a asimilat forțat cel puțin un milion de români care au avut neșansa ca să rămână încă captivi pe teritoriul Ungariei la începutul secolului trecut, asta și prin largul concurs al marilor puteri europene care au lăsat la discreția unui stat abuziv, opresiv și cu o politică șovină, mai mult de două milioane de nemaghiari, acum vrea să facă același lucru și pe teritoriul României?

Maghiara a cucerit și ultima redută. Examen de licență, de doctorat, de master, ”pe limba lui”.Minoritățile ar putea de acum înainte să susțină examenele de admitere la orice facultate, program de master și doctorat în limba maternă, stabilește un proiect de lege inițiat de UDMR, votat luni în Senat, cameră decizională, și care pentru a intra în vigoare mai are nevoie doar să fie promulgat de președintele Iohannis.”, scrie ancheteonline.ro

Din circa un milion de români (n.r. incluzând aici și aromânii / macedoromânii din Balcani, istroromânii și vlahii, din Croația și Serbia refugiați în Ungaria) prezenți la începutul secolului trecut pe teritoriul Ungariei, astăzi dacă se mai găsesc abia câteva zeci de mii, dar și aceia aflați în cursul unui proces foarte avansat de maghiarizare.

La adăpostul unor discursuri ipocrite legate de toleranță și multiculturalism, UDMR-ul își continuă politicile de maghiarizare agresivă a populației românești care a avut ghinionul să se nască în județele sau în localitățile unde UDMR-ul controlează politic și instituțional tot ce mișcă.

Pentru Tâmpiții care „conduc” țara și ne transformă „pas cu pas” în Ungaria, recomandăm vizionarea unui tulburător documentar realizat de către Răzvan Butaru despre românii maghiarizați din Doboi, Harghita, un film intitulat „Ultimii români”. Să vadă și cei care au pus copita și au votat pentru acest proiect inițiat de UMDR, de ce i-am făcut/numit public Tâmpiți:

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns