Alexandru Florian Săraru, profesorul care îi meditează gratuit pe copiii din familii sărmane

Un profesor din București oferă meditații gratuit la matematică copiilor lipsiți de posibilități materiale din Sectorul 5 al Capitalei. Alexandru Florian Săraru își dorește ca examenul de Evaluare Națională la matematică, dar și cel de Bacalaureat să nu le mai pună probleme elevilor și nici părinților.


Sunt mulți părinți care nu își permit să plătească un meditator, nici eu nu visam când eram mic să pot face pregătire suplimentară, acasă, cu un profesor. Tocmai din dorința de a  oferi șanse egale de reușită la examene, pe drumul spre liceu, apoi spre facultate, am început să pregătesc gratis la matematică elevi, de la clasa I până la clasa a XII-a”, a explicat Alexandru Florian Săraru.


Profesorul de matematică îi meditează pe elevi în zilele de marți și joi, de la ora 19:00, și duminica, de la ora 18:30.

Dreptul la educație este vital pentru orice societate. În România este garantat prin Constituție, însă la nivel teoretic doar. În practică, lucrurile stau complet diferit. Profesorii nefiind remunerați suficient, nu pot avea aceeași disponibilitate pentru a susține orele în condiții normale. Astfel, apare necesitatea unor ore suplimentare pentru elevi, în particular, sub formă de meditații. Eu îmi doresc și ca alți colegi de-ai mei să se „molipsească” și să înceapă să ofere gratuit pregătire și la alte materii. De copiii noștri depinde viitorul nostru”, a mai menționat profesorul Săraru.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns