Neobolșevicul Baconschi ne scuipă în ochi din Dileala … pardon… Dilema veche: vrea sancționarea discursului „etnocratic, folcloric”

Așa cum noi mai remarcasem adeseori și în trecut, de sub snobismul culturnic (n.r. care uneori dă chiar într-o evidentă propagandă politrucă) al celor care dau cu pixul pe la „Dileala veche” (publicație pe aceeași linie „progresistă” cu mai toate fițuicile și tocătoarele de hârtie ale GDS-ului), răsare de multe ori grobianismul antiromânesc.

Ghici cine s-a trezit mai nou că vrea sancționarea discursului „etnocratic, folcloric”, distribuit prin „mediile ortodoxe radicalizate”? Minuuuuuneaaa de la Paris, cel care s-a dat peste cap ca Greuceanu, și s-a transformat într-un adevărat aspirator de voturi pentru Băsescu, cu mii de voturi pe secundă, respectiv culturnicul Teodor Baconschi!

După Alexandru Florian care debita imensa imbecilitate cu „Orice român care se îmbracă în port național fără să fie țăran este fascist, legionar” , acum vine și Baconschi cu un text vomitiv la adresa „discursului folcloric”, la adresa românilor care promovează reperele identitare românești.

Citește și: Klaus Iohannis are guvernul lui: țuțerii sorosiști din presă au primit porcoaie de bani de la Ministerul Culturii!

Klaus Iohannis are guvernul lui: țuțerii sorosiști din presă au primit porcoaie de bani de la Ministerul Culturii!
Klaus Iohannis are guvernul lui: țuțerii sorosiști din presă au primit porcoaie de bani de la Ministerul Culturii!

Citește și: Teodor Baconschi, “minunea” de la Paris, sare în apărarea trădătorului Lucian Boia

„Teologul și diplomatul Teodor Baconschi continuă războiul cu spectacolul lui Tudor Gheorghe, „Degeaba 30”, de data aceasta în paginile revistei Dilema veche. Teodor Baconschi vrea sancționarea legală a discursului „etnocratic, folcloric, ruralist”, distribuit inclusiv prin „mediile ortodoxe radicalizate”. Pentru acest teolog, orice formă de naționalism este comunism”, scrie activenews.ro

Ideologia sovietică, progresiștii secolului trecut, Foto: Facebook /  Conservator 24
Ideologia sovietică, progresiștii secolului trecut, Foto: Facebook / Conservator 24

Concluzia? Așa cum îi stă bine libertății de exprimare într-o „democrație progresistă” visată de bunicii și părinții progresiști ai lui Baconschi, Patapievici, Tismăneanu, Andreea Esca, Silviu Brucan, Zoe Petre & comp., din Dilema Veche ni se scuipă coji de semințe în cap, pe o voce iritată de „mediile ortodoxe radicalizate”, de un „discurs etnocratic, folcloric”, considerate de Baconschi junior a constitui un „cocteil toxic, cu asezonări „daciste“”!?

Citește și: Mihai Șomănescu, redactorul șef  al publicației activenews.ro, reacționează la un articol din Dilema Veche, simțindu-se direct vizat de “epistola” lui Andrei Pleșu

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns