Neobolșevicul Baconschi ne scuipă în ochi din Dileala … pardon… Dilema veche: vrea sancționarea discursului “etnocratic, folcloric”

Așa cum noi mai remarcasem adeseori și în trecut, de sub snobismul culturnic (n.r. care uneori dă chiar într-o evidentă propagandă politrucă) al celor care dau cu pixul pe la “Dileala veche” (publicație pe aceeași linie “progresistă” cu mai toate fițuicile și tocătoarele de hârtie ale GDS-ului), răsare de multe ori grobianismul antiromânesc.

Ghici cine s-a trezit mai nou că vrea sancționarea discursului „etnocratic, folcloric”, distribuit prin „mediile ortodoxe radicalizate”? Minuuuuuneaaa de la Paris, cel care s-a dat peste cap ca Greuceanu, și s-a transformat într-un adevărat aspirator de voturi pentru Băsescu, cu mii de voturi pe secundă, respectiv culturnicul Teodor Baconschi!

După Alexandru Florian care debita imensa imbecilitate cu “Orice român care se îmbracă în port național fără să fie țăran este fascist, legionar” , acum vine și Baconschi cu un text vomitiv la adresa “discursului folcloric”, la adresa românilor care promovează reperele identitare românești.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Citește și: Klaus Iohannis are guvernul lui: țuțerii sorosiști din presă au primit porcoaie de bani de la Ministerul Culturii!

Klaus Iohannis are guvernul lui: țuțerii sorosiști din presă au primit porcoaie de bani de la Ministerul Culturii!
Klaus Iohannis are guvernul lui: țuțerii sorosiști din presă au primit porcoaie de bani de la Ministerul Culturii!

Citește și: Teodor Baconschi, “minunea” de la Paris, sare în apărarea trădătorului Lucian Boia

“Teologul și diplomatul Teodor Baconschi continuă războiul cu spectacolul lui Tudor Gheorghe, „Degeaba 30”, de data aceasta în paginile revistei Dilema veche. Teodor Baconschi vrea sancționarea legală a discursului „etnocratic, folcloric, ruralist”, distribuit inclusiv prin „mediile ortodoxe radicalizate”. Pentru acest teolog, orice formă de naționalism este comunism”, scrie activenews.ro

Ideologia sovietică, progresiștii secolului trecut, Foto: Facebook /  Conservator 24
Ideologia sovietică, progresiștii secolului trecut, Foto: Facebook / Conservator 24

Concluzia? Așa cum îi stă bine libertății de exprimare într-o “democrație progresistă” visată de bunicii și părinții progresiști ai lui Baconschi, Patapievici, Tismăneanu, Andreea Esca, Silviu Brucan, Zoe Petre & comp., din Dilema Veche ni se scuipă coji de semințe în cap, pe o voce iritată de “mediile ortodoxe radicalizate”, de un “discurs etnocratic, folcloric”, considerate de Baconschi junior a constitui un “cocteil toxic, cu asezonări „daciste“”!?

Citește și: Mihai Șomănescu, redactorul șef  al publicației activenews.ro, reacționează la un articol din Dilema Veche, simțindu-se direct vizat de “epistola” lui Andrei Pleșu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Un artist careian care expune sculpturi inspirate din migrația maghiarilor, atacă un consilier român cu expresia de "migrant intern"!?

lun feb. 17 , 2020
Deși este un artist care realizează sculpturi având ca tema migrația maghiarilor către zone actuale din Europa, sculptorul Vasile Koter (László) l-a atacat recent pe un consilier român din Carei cu expresia de "migrant intern".

Poate vă place și:

libris.ro