Proiect de adăpost antiavort la Iași: într-o lume care încurajează avortul, un ieșean vrea să protejeze dreptul la viață

La începutul lunii februarie a.c., pașii ne-au purtat către Târgu Mureș, pentru a ne întâlni cu românii de acolo și pentru a vedea și asculta situația de la fața locului, cu toate neajunsurile și problemele cotidiene ale acelei zone. Spre deosebire de Harghita și Covasna, atmosfera de la Târgu Mureș ni s-a părut ceva mai respirabilă pentru românism, pentru identitatea culturală și spirituală a românilor de acolo.

Nu știm cum le rânduiește Dumnezeu, dar voia sa a fost să ne scoată în cale un domn cu o inițiativă inedită. Auzind discuțiile dintre noi din autocarul spre Iași și descoperind că din grup face parte și un jurnalist, acel domn ne-a abordat cu un proiect cu adevărat interesant: un adăpost antiavort, unde tinerele care sunt forțate de familie, de alte persoane, sau de anumite împrejurări să avorteze, dar care ar vrea să-și păstreze totuși copilul, s-o poată face într-un refugiu construit special pentru așa ceva.

Domnul respectiv s-a recomandat, ne-a spus că se numește Prisăcaru Petru, și că-și dorește cu ardoare să vadă pusă piatra de temelie pentru acest proiect. Ne-a mărturist că dacă nu este în stare să finalizeze acest proiect în timpul vieții sale, își manifestă încrederea că acesta va fi dus la bun sfârșit de către fiul său, care să-i continuie lucrarea.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Ne-a povestit de reticența de care s-a ciocnit la nenumărate instituții ale statului atunci când le-a prezentat inițiativa sa, lovindu-se aproape peste tot de uși și inimi închise. Și totuși cineva se pare că și-a aplecat urechea la spusele sale, pentru că i s-a pus la dispoziție o suprafața de teren în Iași pe care să poată fi construit acest adăpost antiavort, acest refugiu pentru tinerele care vor să-și păstreze copiii, să-și poată duce sarcina la bun sfârșit.

Suprafața de teren din Iași pe care ar urma să fie construit acest adăpost antiavort
Suprafața de teren din Iași pe care ar urma să fie construit acest adăpost antiavort

Am hotărât cu domnul Petru Prisăcaru să avem mai întâi niște discuții preliminare despre proiectul său, iar la a doua întâlnire deja ne-a dus să vedem suprafața de teren din Iași pe care ar urma să fie construit acest adăpost antiavort, discuție la care a participat și un reprezentant al Asociației Comunitatea Identitară Iași.

Oricine este interesat de acest proiect și vrea să ia legătura cu domnul Petru Prisăcaru pentru a afla detalii suplimentare, o poate face la numărul de telefon 0787521137, număr de telefon pe care domnul Prisăcaru ne-a permis să-l facem public tocmai pentru acest scop.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Povestea masacrului horthyst de la Mănăstirea Bixad - documente cutremurătoare, cruzime antiromânească fără margini

vin feb. 21 , 2020
Despre atrocitățile antiromânești înfăptuite de către horthyști în anul 1940 la Mănăstirea Bixad am aflat dintr-o pură întâmplare, în timpul unui pelerinaj efectuat în Maramureș în februarie a.c., când starețul mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bicsad, jud. Satu Mare, arhim. dr. Emanuil Rus, ne-a prezentat un scurt istoric al […]

Poate vă place și:

libris.ro