RSS

Ion Coja: "Domnul Talpeș ne cred…

Ion Coja: "Cu alte c…

Eliberați statuia lui Mihai Emin…

Eliberați statuia l…

Posibilă problemă de securitate …

Problemă semnalată d…

Colindul lui Mihai Căldăraru O, …

Lecție de bunătate di…

Ecaterina Teodoroiu, omagiată la…

Asociația culturală …

Supliment al revistei MAGAZIN CR…

Noul număr al suplim…

De ce Eminescu de Ziua Culturii …

de Claudiu Dumitrach…

Echipa nostră de la Târgu-Jiu a …

Biserica “Izvorul Tă…

Ecaterina Teodoroiu sărbătorită …

Se împlinesc în aces…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Proiect de adăpost antiavort la Iași: într-o lume care încurajează avortul, un ieșean vrea să protejeze dreptul la viață

Print Friendly, PDF & Email

La începutul lunii februarie a.c., pașii ne-au purtat către Târgu Mureș, pentru a ne întâlni cu românii de acolo și pentru a vedea și asculta situația de la fața locului, cu toate neajunsurile și problemele cotidiene ale acelei zone. Spre deosebire de Harghita și Covasna, atmosfera de la Târgu Mureș ni s-a părut ceva mai respirabilă pentru românism, pentru identitatea culturală și spirituală a românilor de acolo.

Nu știm cum le rânduiește Dumnezeu, dar voia sa a fost să ne scoată în cale un domn cu o inițiativă inedită. Auzind discuțiile dintre noi din autocarul spre Iași și descoperind că din grup face parte și un jurnalist, acel domn ne-a abordat cu un proiect cu adevărat interesant: un adăpost antiavort, unde tinerele care sunt forțate de familie, de alte persoane, sau de anumite împrejurări să avorteze, dar care ar vrea să-și păstreze totuși copilul, s-o poată face într-un refugiu construit special pentru așa ceva.

Domnul respectiv s-a recomandat, ne-a spus că se numește Prisăcaru Petru, și că-și dorește cu ardoare să vadă pusă piatra de temelie pentru acest proiect. Ne-a mărturist că dacă nu este în stare să finalizeze acest proiect în timpul vieții sale, își manifestă încrederea că acesta va fi dus la bun sfârșit de către fiul său, care să-i continuie lucrarea.

Ne-a povestit de reticența de care s-a ciocnit la nenumărate instituții ale statului atunci când le-a prezentat inițiativa sa, lovindu-se aproape peste tot de uși și inimi închise. Și totuși cineva se pare că și-a aplecat urechea la spusele sale, pentru că i s-a pus la dispoziție o suprafața de teren în Iași pe care să poată fi construit acest adăpost antiavort, acest refugiu pentru tinerele care vor să-și păstreze copiii, să-și poată duce sarcina la bun sfârșit.

Suprafața de teren din Iași pe care ar urma să fie construit acest adăpost antiavort
Suprafața de teren din Iași pe care ar urma să fie construit acest adăpost antiavort

Am hotărât cu domnul Petru Prisăcaru să avem mai întâi niște discuții preliminare despre proiectul său, iar la a doua întâlnire deja ne-a dus să vedem suprafața de teren din Iași pe care ar urma să fie construit acest adăpost antiavort, discuție la care a participat și un reprezentant al Asociației Comunitatea Identitară Iași.

Oricine este interesat de acest proiect și vrea să ia legătura cu domnul Petru Prisăcaru pentru a afla detalii suplimentare, o poate face la numărul de telefon 0787521137, număr de telefon pe care domnul Prisăcaru ne-a permis să-l facem public tocmai pentru acest scop.

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version