RSS

E mai bine fără creștinism cultu…

  Vorbim despre creșt…

(VIDEO) Senatorul Diana Iovanovi…

Activitatea senatorul…

Măsuri de ultimă oră date de man…

  Supărați că numărul…

Până unde poate să meargă impert…

  Președintele Români…

Ți-ai întrebat deputații din jud…

Ți-ai întrebat deputa…

SUNT o "spurcăciune ORTODOXĂ"!!!

SUNT o "spurcăciune…

De 4 ani, Centrul „Sfânta Alexan…

„Copiii sunt dulci ca…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Primăria Municipiului București INTERZICE manifestarea din 23 februarie împotriva Codului Administrativ!

Print Friendly, PDF & Email

“Primăria Municipiului București INTERZICE manifestarea din 23 februarie prin care delegația comună a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș și Asociației Calea Neamului intenționează să-i solicite Instituției Prezidențiale sa nu promulge trădătoarea Ordonanță de Urgență a Codului Administrativ, prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în stat.

Motivul invocat de Primăria București este că adunarea publică prilejuită de întâmpinarea delegației noastre ar fi perturbat, in zona Statuii Leul, activitatea Instituției Prezidențiale. Rămânem in LEGALITATE si VOM REVENI CURÂND CU O NOUĂ ÎNȘTIINȚARE prin care îi vom cere Primăriei sa ne indice un alt loc in preajma Palatului Cotroceni în care să ne putem manifesta democratic. NU NE LĂSĂM!

Astăzi am trimis o adresă către Primăria Municipiului București, solicitând explicații asupra refuzului, întrebând totodată cum anume am fi perturbat activitatea administrației prezidențiale.

Menționăm totodată faptul că nu am fost chemați în comisia de avizare a adunărilor publice și ca am primit înștiințarea de la Primărie pe mailul Asociatiei Calea Neamului. Aducem aminte Primăriei Municipiului București ca Asociația Calea Neamului a mai organizat până acum adunări publice în Capitală și ca de fiecare dată s-au respectat prevederile legale in vigoare, neproducându-se niciun incident. Nimic în afara legii!

Asociația Calea Neamului își exprimă profunda indignare fața de refuzul Primăriei București de a permite desfășurarea activității noastre, considerând acest act o încălcare gravă a libertății de exprimare, prevăzută în Constituția României.

Considerăm de asemenea ca motivul manifestării noastre, și anume contestarea Legii Codului Administrativ adoptată anul trecut prin Ordonanță de Urgență este unul temeinic, având în vedere și faptul că în 2018 acest Cod Administrativ a fost contestat la Curtea Constituțională, invocandu-se aceleași puncte pe care le invocăm și noi, atât de Președintele României, cât și de 50 de parlamentari din diferite partide politice.

Mai mult decat atât, CCR, în urma acestor contestații, a declarat în 2018 Codul Administrativ ca fiind neconstitutional. Așadar opinia noastră a fost împărtășită de un segment larg al societății, fapt relevat și de participarea masivă a oamenilor la mitingul și marșul organizat pe 29 iulie, mai multe asociații fiind alături de noi.

Intenția noastră, pe care o menținem și în prezent, a fost ca pe 23 februarie să-i solicităm Președintelui sa-si mentina punctul de vedere din 2018, manifestarea noastră fiind îndreptată strict împotriva Ordonanței de Urgență privind Codul Administrativ, emisă de Guvernul Dăncilă.

În luna februarie a acestui an, Curtea Constituțională a României a declarat însă constituțional Codul Administrativ, respingând contestația Avocatului Poporului, care a vizat doar necesitatea adoptării Codului prin ordonanță de urgență.

Avocatul Poporului, condus de Renate Weber, nu a inclus și aspectele clar anticonstitutionale privitoare la extinderea folosirii limbii minorităților naționale în administrația centrală și locală.

Vom manifesta din nou împotriva OUG privind Codul Administrativ, în forma în care a fost adoptată, care, în opinia unei părți semnificative a cetățenilor români, este anticonstituțională, antidemocratică, și care, prin efectele ei, ar duce la uriașe eforturi financiare din partea cetățenilor români (e vorba despre plata pentru pensile speciale și a salariilor pentru persoanele ce vor trebui angajate). Vom cere audiență la Institutia Prezidențială, vom manifesta liber, în condiții de deplină legalitate. Vrem ca păsul nostru să fie auzit!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info