libris.ro

Matei Dobrovie: Dacă CNCD va tolera individul Andrei Caramitru, acest derapaj mizerabil, și-l va lăsa nesancționat, aceasta va fi dovada incontestabilă că are o agendă ideologică anti-creștină

Deputatul liberal Matei Dobrovie este unul dintre puținii politicieni care reacționează public la derapajele lui Andrei Caramitru legate de Biserica Ortodoxă Română, derapaje pe care le consideră „mizerabile” și spune că așteaptă „cu mare interes ca CNCD să se autosesizeze privind instigarea la ură împotriva Bisericii Ortodoxe și jignirea gravă a tuturor creștinilor”.

Aștept cu mare interes ca CNCD să se autosesizeze privind instigarea la ură împotriva Bisericii Ortodoxe și jignirea gravă a tuturor creștinilor ortodocși din România de către individul Andrei Caramitru. Dacă acesta nu este hate speech, atunci ce este?

Dacă această instituție va tolera acest derapaj mizerabil și-l va lăsa nesancționat, aceasta va fi dovada incontestabilă că are o agendă ideologică anti-creștină și aplică în continuare dubla măsură în judecarea unor cazuri. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!”, a scris pe facebook deputatul Matei Dobrovie

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


În ultima vreme, folosind ca pretext măsurile de prevenție și protecție împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus, s-au înmulțit discursurile agresive și instigarea la ură împotriva Bisericii Ortodoxe Române, reacții încurajate tacit și de către autoritățile statului care nu iau deloc măsuri împotriva acestor derapaje publice venite atât din zona politică, cât și din acea a unor ONG-uri seculariste, activiști sau militanți antiortodocși.

Reacție deplasată, agresivă, sub pretextul măsurilor de prevenție și protecție împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus, Foto: captură facebook
Reacție deplasată, agresivă, sub pretextul măsurilor de prevenție și protecție împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus, Foto: captură facebook

Priviți imaginea (n.r. captura de pe facebook) de mai sus. Ce consecințe ar fi avut o asemenea postare dacă ea ar fi fost făcută de către un român ortodox împotriva reprezentantului unui cult religios minoritar de pe teritoriul României? Cât de repede l-ar fi întrebat CNCD, ba chiar și alte instituții ale statului, de… „sănătate”?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info