RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Pe 1 Martie 2020 mergem la București, împotriva Codului Administrativ: notificarea primăriei privind modalitatea de plată a impozitului pe anul 2020 am primit-o în limba maghiară!?

Câteva dintre motivele pentru care poeta Mihaela Aionesei din Târgu Secuiesc a participat la toate manifestările publice de până acum împotriva Codului Administrativ și va participa și la acțiunea de pe 1 martie 2020 de la București, sunt potrivit ei, încălcarea art. 13 din Constituția României și transformarea limbei române într-o “Cenușăreasă”, dar și ceva cu mult mai grav: infiltrarea exclusivă a limbii maghiare în administrație în zonele sălbăticiilor “autonomiste” UDMR-iste.

De ce pomenim de niște sintagme atât de dure precum sălbăticii “autonomiste” UDMR-iste? Pentru că nici măcar nu a fost adoptat încă acest nou Cod Administrativ, și potrivit poetei Mihaela Aionesei din Târgu Secuiesc, notificarea primăriei privind modalitatea de plată a impozitului pe anul 2020  a primit-o în limba maghiară!!??

libris.ro

Noul Cod Administrativ votat cu atâta lejeritate și ignoranță de către imbecila noastră clasă politică actuală, reprezintă unul dintre cele mai antiromânești proiecte legislative inițiate și concretizate în perioada postdecembristă, un atac direct la caracterul unitar național și indivizibil al statului român!

Protestul împotriva Codului Administrativ, 29 iulie 2018, Foto: Glasul.info
Protestul împotriva Codului Administrativ, 29 iulie 2018, Foto: Glasul.info

Redăm integral postarea de pe contul de socializare al poetei Mihaela Aionesei din Târgu Secuiesc, în care aceasta ne arată ce forme antiromânești poate îmbrăca pe viitor acest execrabil nou Cod Administrativ:

Duminică, 1 Martie 2020 mergem la București, NU împotriva unei etnii, ci împotriva Codului Administrativ adoptat prin Ordonanță de Urgență, care ar încălca nu doar art.13 din Constituția Statului încă român, făcând din Limba română o Cenușăreasă, ci ar întina memoria atâtor martiri și eroi care și-au dat viața pentru România.

De-a lungul istoriei s-au pierdut multe: războaie, bătălii, teritorii, dar Limba Româna a rămas legătura sfântă dintre cei vii și cei morți, dintre mame și fii, dintre cei rămași acasă și cei plecați în marile străinătăți, și așa trebuie să rămână în veci!

Ar fi o mare rușine pe obrazul istoriei poporului român să nu luăm atitudine împotriva acestei trădări care ar face ca Limba noastră cea română să-și piardă statul de limbă oficială a Statului. Multe am pierdut în timp și-om mai pierde, la vremurile pe care le trăim, dar să ne străduim cu ultimele forțe să păstrăm cu sfințenie ce ne-a mai rămas: limba, țara, demnitatea!

Zorii de mâine sunt încă în mâinile noastre. Nu la luptă vă chem! Nici în rebele războaie! Ci în apărarea limbii noastre. Să arătăm prin prezență că o iubim, că o prețuim ca pe o Maică Unică și Sfântă.

În ultimii ani m-am întâlnit cu persoane din țară care s-au plâns că nu au fost serviți în zonă dacă au vorbit în limba română. Unii spun că e o răutate, un mit din alte timpuri. Din păcate se mai întâmplă și în zilele noastre. Mi se întâmplă și mie, dar nu din rea voință.

Ci pentru că asta e starea la care i-au adus politicienii maghiari care tot cer drepturi etniei maghiare, fără a le spune că au și obligații, și prima ar fi să cunoască limba oficială a statului în care s-au născut. Sunt unele tinerele angajate la magazin, care chiar nu știu limba română și pentru a nu se izbi de această neputință, nu te servesc, pur și simplu.

Mă întreb dacă și la primăria Târgu Secuiesc s-a uitat limba română. Deși noul Cod Administrativ care permite folosirea limbii maghiare în instituții nu a fost adoptat, notificarea primăriei privind modalitatea de plată a impozitului pe anul 2020 am primit-o în limba maghiară.

Mihaela Aionesei: notificarea primăriei privind modalitatea de plată a impozitului pe anul 2020 am primit-o în limba maghiară!
Mihaela Aionesei: notificarea primăriei privind modalitatea de plată a impozitului pe anul 2020 am primit-o în limba maghiară!

Vor spune unii că este normal de vreme ce populația majoritară a orașului este de etnie maghiară. Așa o fi, dar nu e legală! Și ăsta este doar un simplu și banal exemplu, cu care, da, se poate trăi, dar… Imaginați-vă cum ar fi dacă limba română nu ar mai fi singura limbă oficială de stat?!

Haideți să spunem NU Codului Administrativ, duminică 1 martie, începând cu ora 17.00 la Palatul Cotroceni, statuia “Leul” alături de Asociația “Calea Neamului” care organizează o adunare publică al cărei scop este apărarea limbii române ca singură limbă oficială în România, așa cum prevede articolul 13 al Constituției României.
Să mai schimbăm ceva cât se mai poate! Doamne ajută!”, a scris pe facebook poeta Mihaela Aionesei


Galerie Foto:Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]