RSS

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

PNL-eii iubesc dictatura! Or fi …

PNL-eii iubesc dicta…

Eroul Național Avram Iancu a fos…

,,Și nu e român omul…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Mihai Tîrnoveanu: Libertatea de a fi Român NU poate îngrădită! Sunt din nou citat la CNCD!

Print Friendly, PDF & Email

Lupta e grea, dar întotdeauna atât de frumoasă si NU renunț la ea.

Sunt din nou citat la CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII ca urmare a reclamației aceleasi fundații maghiare din Harghita care m-a sesizat la CNCD si în august anul trecut
Libertatea de a fi Român NU poate îngrădită!

Citația am primit-o astăzi, la numai o zi după acțiunea din 1 Martie. Asta în condițiile în care CNCD nu a dat niciun verdict în speța de acum 7 luni (interval în care se pare că nu am voie să pomenesc nici măcar numele celui care m-a reclamat, să nu cumva să-l ”intimidez”) și în contextul în care spre exemplu în cazul Ditrău nu a fost citat nimeni la CNCD!

În schimb eu sunt în cercetarea CNCD pentru deja două plângeri. Ultima reclamatie se bazează pe textele scrise de mine în ianuarie anul acesta privitoare la (bineînteles) Codul Administrativ si la decizia ministrului Educației si Cercetării de a nu da posibilitatea universităților să verifice la admitere cunoașterea reală a limbii române de către elevii care au urmat studiile în limba minorităților naționale.

Reafirm cu tărie că libertatea mea de exprimare românească nu poate fi îngrădită. Pentru libertatea mea si a tuturor românilor din țara aceasta au luptat pe front bunicii si străbunicii nostri. Pentru această Libertate a curs sânge în decembrie 1989, tinerii de atunci au murit pentru ca noi, ceilalti care am rămas în viață să ne putem exprima liberi, nu pe la colțuri si în șoaptă ca pe vremea comunismului.

Pentru această Libertate au stat în închisorile si lagărele comuniste sute de mii de români, mulți dintre ei au devenit Martiri si Sfinți. Astăzi ni se pune din nou pumnul în gură?

De ce CNCD, instituție a statului român, ia în considerare aceste reclamații aberante, fără nicio bază reală? De ce această instituție a statului român este condusă de un om care se face purtătorul de cuvânt al guvernului Fidesz de la Budapesta, declarând că ,,Ungaria preia în mod indirect din atribuțiunile statului român si construieste o identitate națională pe un teritoriu, adică într-un bazin carpatic, care depășește granițele de stat”!!!!!

Să-i spună cineva domnului Asztalos Csaba că Ungaria are o legătură de maximum 4% cu Munții Carpați, si că, la acea legătură strict geografică trebuie să si rămână, căci poate a uitat… sau poate isi va aminti de acest lucru împreună cu statul ungar, când probabil vom sărbători cu toții Tratatul de la Trianon, adică PACEA pusă pe hârtie de după Primul Război Mondial.
Revin asupra acestor aspecte.
Doamne ajută fraților, împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Autor: Mihai TîrnoveanuSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Lasă un răspuns


libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info