Mihai Tîrnoveanu: Libertatea de a fi Român NU poate îngrădită! Sunt din nou citat la CNCD!

Lupta e grea, dar întotdeauna atât de frumoasă si NU renunț la ea.

Sunt din nou citat la CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII ca urmare a reclamației aceleasi fundații maghiare din Harghita care m-a sesizat la CNCD si în august anul trecut
Libertatea de a fi Român NU poate îngrădită!

Citația am primit-o astăzi, la numai o zi după acțiunea din 1 Martie. Asta în condițiile în care CNCD nu a dat niciun verdict în speța de acum 7 luni (interval în care se pare că nu am voie să pomenesc nici măcar numele celui care m-a reclamat, să nu cumva să-l ”intimidez”) și în contextul în care spre exemplu în cazul Ditrău nu a fost citat nimeni la CNCD!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

În schimb eu sunt în cercetarea CNCD pentru deja două plângeri. Ultima reclamatie se bazează pe textele scrise de mine în ianuarie anul acesta privitoare la (bineînteles) Codul Administrativ si la decizia ministrului Educației si Cercetării de a nu da posibilitatea universităților să verifice la admitere cunoașterea reală a limbii române de către elevii care au urmat studiile în limba minorităților naționale.

Reafirm cu tărie că libertatea mea de exprimare românească nu poate fi îngrădită. Pentru libertatea mea si a tuturor românilor din țara aceasta au luptat pe front bunicii si străbunicii nostri. Pentru această Libertate a curs sânge în decembrie 1989, tinerii de atunci au murit pentru ca noi, ceilalti care am rămas în viață să ne putem exprima liberi, nu pe la colțuri si în șoaptă ca pe vremea comunismului.

Pentru această Libertate au stat în închisorile si lagărele comuniste sute de mii de români, mulți dintre ei au devenit Martiri si Sfinți. Astăzi ni se pune din nou pumnul în gură?

De ce CNCD, instituție a statului român, ia în considerare aceste reclamații aberante, fără nicio bază reală? De ce această instituție a statului român este condusă de un om care se face purtătorul de cuvânt al guvernului Fidesz de la Budapesta, declarând că ,,Ungaria preia în mod indirect din atribuțiunile statului român si construieste o identitate națională pe un teritoriu, adică într-un bazin carpatic, care depășește granițele de stat”!!!!!

Să-i spună cineva domnului Asztalos Csaba că Ungaria are o legătură de maximum 4% cu Munții Carpați, si că, la acea legătură strict geografică trebuie să si rămână, căci poate a uitat… sau poate isi va aminti de acest lucru împreună cu statul ungar, când probabil vom sărbători cu toții Tratatul de la Trianon, adică PACEA pusă pe hârtie de după Primul Război Mondial.
Revin asupra acestor aspecte.
Doamne ajută fraților, împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns

Next Post

Gheorghe Piperea: Mă înspăimântă spiritul de turmă al societății românești contemporane. Totul pentru iluzia imunității de turmă

mar mart. 3 , 2020
Avocatul Gheorghe Piperea spune pe contul său de socializare că este înspăimântat de spiritul de turmă inoculat unei părți dintre români, incapabili să sesizeze un asalt antidemocratic, chiar de factură totalitară, din partea statului, împotriva propriilor cetățeni. “Gheorghe Piperea despre legea vaccinării obligatorii: Start la vânătoarea de copii și adulți […]

Poate vă place și:

libris.ro