Ca la nebuni! Controversatul procuror cu probleme penale, Emilian Eva, demis după doar o zi ca director de la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca

Grupul de Investigații Politice anunță o bătaie de joc la adresa societății românești, petrecută oarecum cu perdea tocmai în aceste zile când România se confruntă cu o cumplită criză de natură medicală.

În timp ce România este cuprinsă de haos și s-a decretat starea de urgență, liberalii își bat joc de sistemul de sănătate, numind în funcția de director al Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca, un controversat procuror cu probleme penale!?

„Numit pe 18 martie, fostul procuror Eva a apucat să fie director la neuropsihiatrie doar 2 zile. Azi, după ce informația a devenit publică, a fost demis.

Fostul procuror Eva, despre care chiar DNA a stabilit că are „o atitudine psihică oscilantă”, a fost numit, de ministrul Sănătății director al Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca din Buzău. În 2017, Înalta Curte l-a condamnat pe Emilian Eva la 2 ani și 11 luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

În motivarea Deciziei, judecătorii au reținut faptul că procurorul DNA a identificat instabilitatea psihică a lui Eva drept o posibilă explicație a faptelor acestuia. Potrivit Înaltei Curți, „Procurorul a arătat că aceasta (atitudinea lui Eva, n.n.) poate fi explicată, pe de o parte, prin atitudinea psihică oscilantă a inculpatului (obiectivată şi constată ca atare de organul de urmărire penală în cursul instrumentării prezentei cauze şi care nu poate fi caracterizată drept bipolară în lipsa unor acte medicale şi medico-legale adecvate).”

Și DNA și Eva au făcut apel împotriva sentinței de 2 ani cu suspendare dată de Înalta Curte, iar procesul e în prezent suspendat. Până la sentința definitivă, Guvernul Orban a decis însă să profite de „atitudinea psihică oscilantă” a fostului procuror și să-l numească director al unui mare spital de neuropsihiatrie.Omul potrivit la locul potrivit. „, a scris pe facebook Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice

Nota noastră: Cum ar trebui etichetați sau catalogați cei care s-au dat peste cap pentru a transforma statul cu toate instituțiile sale, în locul de joacă al dezaxaților ăstora? Criza aceasta provocată de pandemia de coronavirus le-a picat fix ca o mănușă acestor neisprăviți de la guvernare. Profitând de starea de urgență, ăștia vor să-și plătească de la buget toate datoriile către forțele care i-au adus nedemocratic la putere, pe toți behăitorii din presă, #Rezist, toată propaganda antiromânească, tot aparatul securistic și mafia din sistemul de justiție?

Măsuri solicitate de către USR-istul Vlad Alexandrescu

De când așteptau bolșevicii un asemenea prilej. Criza asta le pică precum o mănușă… De azi intrăm într-o nouă etapă. Au mai câștigat un pas important împotriva drepturilor și libertăților noastre fundamentale.

Foto: captură facebook Andrei Caramitru apud Facebook / Adrian Boieru

De fapt de asta și ne tot strâng cu ușa an după an, cu tot felul de crize: economice, imigrație, războaie, boli, instabilitate politică și socială; totul este făcut pentru ca omenirea să accepte mai ușor fel și fel de forme de totalitarism, să renunțe de bunăvoie la libertăți și drepturi fundamentale ale omului, în speranța că aceiași mafioți care se ostenesc să ne constrângă toate aceste libertăți, îți vor asigura un anumit grad de securitate în societate.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns