Horia Pop, unul dintre puținii parlamentari care au luptat pentru România, a trecut la cele veşnice

În plină stare de urgență trebuie să vă mai dăm din păcate o veste tristă: unul dintre luptătorii pentru cauza românismului, pentru soarta românilor din Harghita și Covasna, Horia Pop, a trecut la cele veșnice, anunță părintele Mihai-Andrei Aldea.

Născut la 7 aprilie 1946, Bucureşti, Horia Pop a absolvit Facultatea de Energetică din cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti, lucrând ca inginer și mai apoi în cadrul Ministerului Energiei Electrice. Ca parlamentar a activat în legislatura 1992-1996, din partea PUNR, formațiune politică în cadrul căreia îndeplinea funcșia de vicepreşedinte al filialei Braşov a PUNR, fiind de asemenea și şeful Departamentului de politică externă al PUNR.

“A trecut astăzi la cele veşnice un om extraordinar. A fost unul dintre rarii parlamentari care au luptat sau luptă pentru România. Este unul dintre luptătorii pentru înfiinţarea Episcopiei Harghitei şi Covasnei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

A luptat pentru drepturile Românilor din aceste două judeţe, pentru oprirea prigoanei maghiare asupra Românilor, pentru drepturile Românilor din Ungaria şi din alte ţări vecine, pentru refacerea multor biserici şi mânăstiri distruse în timpuri mai vechi sau mai noi.

Şi a mai luptat, mult şi cu durere, pentru unitatea Românilor, pentru refacerea României Mari şi pentru cultură, pentru citirea de cărţi (valoroase), începând cu cele de istorie. A ţinut piept cu demnitate şi diplomaţie, pe scena internaţională, atacurilor împotriva Românilor (şi mai ales celor dinspre Balta La Ton).

O discuţie cu el era o încântare rară, cultura vastă şi iscusinţa cuvântului împletindu-se armonios şi strălucitor. Horia Pop, dragul nostru luptător, îţi simţim lipsa şi ne rugăm pentru tine! Dumnezeu să te primească!”, a scris pe facebook părintele Mihai-Andrei Aldea


Galerie Foto:
[envira-gallery id=”108080″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La 26 martie 1990 era înființat Serviciul Român de Informații (SRI)

mar mart. 24 , 2020
În primăvara anului 1990, în plină instabilitate politică și socială a României, la 24 martie 1990 se înființa practic serviciul secret însărcinat cu culegerea și valorificarea informațiilor exclusiv pe teritoriul României. Însă din punct de vedere strict juridic, Serviciul Român de Informații a luat fiinţă la data de 26 martie 1990, […]

Poate vă place și:

libris.ro