Horia Pop, unul dintre puținii parlamentari care au luptat pentru România, a trecut la cele veşnice

Print Friendly, PDF & Email

În plină stare de urgență trebuie să vă mai dăm din păcate o veste tristă: unul dintre luptătorii pentru cauza românismului, pentru soarta românilor din Harghita și Covasna, Horia Pop, a trecut la cele veșnice, anunță părintele Mihai-Andrei Aldea.

Născut la 7 aprilie 1946, Bucureşti, Horia Pop a absolvit Facultatea de Energetică din cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti, lucrând ca inginer și mai apoi în cadrul Ministerului Energiei Electrice. Ca parlamentar a activat în legislatura 1992-1996, din partea PUNR, formațiune politică în cadrul căreia îndeplinea funcșia de vicepreşedinte al filialei Braşov a PUNR, fiind de asemenea și şeful Departamentului de politică externă al PUNR.

“A trecut astăzi la cele veşnice un om extraordinar. A fost unul dintre rarii parlamentari care au luptat sau luptă pentru România. Este unul dintre luptătorii pentru înfiinţarea Episcopiei Harghitei şi Covasnei.

A luptat pentru drepturile Românilor din aceste două judeţe, pentru oprirea prigoanei maghiare asupra Românilor, pentru drepturile Românilor din Ungaria şi din alte ţări vecine, pentru refacerea multor biserici şi mânăstiri distruse în timpuri mai vechi sau mai noi.

Şi a mai luptat, mult şi cu durere, pentru unitatea Românilor, pentru refacerea României Mari şi pentru cultură, pentru citirea de cărţi (valoroase), începând cu cele de istorie. A ţinut piept cu demnitate şi diplomaţie, pe scena internaţională, atacurilor împotriva Românilor (şi mai ales celor dinspre Balta La Ton).

O discuţie cu el era o încântare rară, cultura vastă şi iscusinţa cuvântului împletindu-se armonios şi strălucitor. Horia Pop, dragul nostru luptător, îţi simţim lipsa şi ne rugăm pentru tine! Dumnezeu să te primească!”, a scris pe facebook părintele Mihai-Andrei Aldea


Galerie Foto:
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info