AUR solicită Ministrului Sănătății să renunțe la blocarea celei mai mari maternități din România


AUR solicită Ministrului Sănătății să renunțe la blocarea celei mai mari maternități din România doar pentru cazuri COVID-19!


Partidul Alianța pentru Unirea Românilor solicită măsuri urgente de la noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, pentru ca sute de paciente care sunt deja programate la naștere sau la tratament în maternitățile din București și din țară să poată naște în siguranță.

Conform știrilor apărute în ultimele zile, în București, autoritățile încă nu au o soluție pentru pacientele însărcinate care sunt infectate și cu COVID-19. Inițial s-a luat decizia ca Maternitatea Bucur să fie dedicată acestor cazuri. Apoi s-a renunțat la această variantă și a fost desemnată Maternitatea Filantropia, cea mai mare unitate de acest fel din țară.

Medicii de la Maternitatea Filantropia au protestat și au semnalat corect, faptul că este lipsit de sens să blochezi cea mai mare maternitate din țară pentru câteva cazuri și să transferi, din această cauză sute de alte paciente în alte maternități din București. Incertitudinea este maximă, iar pruncii nu așteaptă până se hotărăște Ministerul.

De aceea, solicităm noului ministru al Sănătății :

1.      Să ia în considerare că nașterea copiilor trebuie tratată la cel puțin același nivel de importanță ca bolile infecțioase respiratorii și să lase la dispoziția femeilor însărcinate, dar care nu sunt infectate cu virusul COVID-19, Maternitatea Filantropia din București.

2.      Să facă publice condițiile pe care Maternitatea Bucur nu le îndeplinește pentru a prelua cazuri de COVID-19 și măsurile care au fost luate după această constatare.

3.      Să aleagă urgent o altă maternitate din București, care să trateze în cele mai bune condiții femeile însărcinate și diagnosticate cu virus COVID-19.

4.      Să comunice de urgență decizia pe această temă, pentru că la această oră, sute de paciente nu știu unde vor naște mâine și în săptămânile ce urmează.

Bâlbâiala Ministerului Sănătății este incalificabilă. Asta ne demonstrează că nu există protocoale prestabilite, planuri pentru epidemii sau alte situații asemănătoare și nici capacitate de analiză și decizie rapidă.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns