Deși ne aflăm într-o criză extraordinară, cu stare de urgență și probleme zilnice care ne arată o guvernare tot mai proastă și tot mai incompetentă, președintele României, Klaus Iohannis, are preocupări prezidențiale la care probabil nu i-ar fi dat nimănui vreodată prin cap că ar putea fi posibile într-o asemenea perioadă.
Ce credeți că făcea miercuri cel care a insistat cu o înverșunare diabolică să ne aducă pe cap “Guvernul meu”? Semna decrete de decorare către niște organizații mult mai simpatice lui decât reprezentanții și votanții “ciumei roșii”, pe care de altfel a și lăsat să se înțeleagă public că pe aceștia din urmă nu-i consideră “românii lui”:
“Astfel, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-au implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, Președintele Klaus Iohannis a conferit Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”: (…) Forumului Democrat al Germanilor din România, Institutului Cultural Român, Ministerului Afacerilor Externe, (…) Asociației Federale a Saşilor Transilvăneni din Germania, Asociaţiei Federale a Şvabilor Bănăţeni din Germania. ” ( n.r. vezi Decrete de decorare semnate de Președintele României, Klaus Iohannis pe 25 martie 2020)
Cum am putea numi asta? “Țara arde” și Iohannis se ține de spectacole pline de vanitate: decorează FGDR-ul și organizațiile germanice…
De remarcat și alte instituții decorate de președintele Klaus Iohannis, instituții care de-a lungul acestor mandate prezidențiale s-au dat peste cap să susțină cultul personalității pentru un președinte care nu a produs în societatea românească decât dezbinare, instabilitate politică, economică și socială: Institutul Cultural Român (n.r. institut care adesea a promovat politici și poziții total antiromânești, atât în mandatele lui Băsescu cât și în cel al lui Iohannis), Ministerul Afacerilor Externe (n.r. instituție care este acum doar o slabă amintire a diplomației pe care o avea cândva România și care știa să promoveze cu succes interesul României pe plan extern, etc)
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.