„Țara arde” și Iohannis se ține de spectacole pline de vanitate: decorează FDGR-ul și organizațiile germanice

Deși ne aflăm într-o criză extraordinară, cu stare de urgență și probleme zilnice care ne arată o guvernare tot mai proastă și tot mai incompetentă, președintele României, Klaus Iohannis, are preocupări prezidențiale la care probabil nu i-ar fi dat nimănui vreodată prin cap că ar putea fi posibile într-o asemenea perioadă.

Ce credeți că făcea miercuri cel care a insistat cu o înverșunare diabolică să ne aducă pe cap „Guvernul meu”? Semna decrete de decorare către niște organizații mult mai simpatice lui decât reprezentanții și votanții „ciumei roșii”, pe care de altfel a și lăsat să se înțeleagă public că pe aceștia din urmă nu-i consideră „românii lui”:

„Astfel, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-au implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, Președintele Klaus Iohannis a conferit Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”: (…) Forumului Democrat al Germanilor din România, Institutului Cultural Român, Ministerului Afacerilor Externe,  (…) Asociației Federale a Saşilor Transilvăneni din Germania, Asociaţiei Federale a Şvabilor Bănăţeni din Germania. ” ( n.r. vezi Decrete de decorare semnate de Președintele României, Klaus Iohannis pe 25 martie 2020)

Cum am putea numi asta? „Țara arde” și Iohannis se ține de spectacole pline de vanitate: decorează FGDR-ul și organizațiile germanice…

De remarcat și alte instituții decorate de președintele Klaus Iohannis, instituții care de-a lungul acestor mandate prezidențiale s-au dat peste cap să susțină cultul personalității pentru un președinte care nu a produs în societatea românească decât dezbinare, instabilitate politică, economică și socială: Institutul Cultural Român (n.r. institut care adesea a promovat politici și poziții total antiromânești, atât în mandatele lui Băsescu cât și în cel al lui Iohannis), Ministerul Afacerilor Externe (n.r. instituție care este acum doar o slabă amintire a diplomației pe care o avea cândva România și care știa să promoveze cu succes interesul României pe plan extern, etc)

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns